Cresc cazurile de Covid în județ: DSP Olt anunță numeroși pacienți internați ori izolați la domiciliu

Cresc cazurile de Covid în județul Olt. Numai în ultima săptămână numărul persoanelor diagnosticate a fost de 186, câteva zeci de cazuri fiind înregistrate în ultimele 24 de ore. Specialiștii îi sfătuiesc pe cetățeni ca atunci când tușesc și fac febră să se prezinte de urgență la medic și le cer să pună accentul pe igiena personală și să se ferească de persoanele care dau semne de boală.

Infectările cu SARS-CoV 2 se intensifică la nivelul județului Olt, odată cu perioada de vacanță. Autoritățile sanitare din Olt raportează sute de cazuri de COVID 19.

,,În intervalul 1 ianuarie- 4 august 2024, la nivelul județului Olt au fost înregistrate 817 cazuri confirmate cu infecția SARS-COV 2. În săptămâna  precedentă ( 29.07- 04.08.2024 ), au fost inregistrate 186 cazuri confirmate cu infecția SARS-COV 2, din care: 48 cazuri au fost internate și 138 cazuri izolate la domiciliu. În ultimele 24 ore, au fost depistate 46 cazuri confirmate cu infecția SARS-COV 2.ˮ, raportează Direcția de Sănătate Publică Olt.

Medicii  susțin că, din fericire,  este vorba de forme ușoare ale bolii, majoritatea pacienților care s-au prezentat la medici fiind tratați la domiciliu. În secțiile de infecțioase ale spitalelor din județ au fost internate, susțin medicii, doar persoanele infectate care prezintă diverse comorbidități.

Specialiștii le recomandă cetățenilor să-și ia o serie de măsuri pentru a preveni infectarea cu acest virus.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list