Florin Salam și Tzancă Uraganu, în spectacol la Balș. Campania culturală a rromilor, păzită de Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova

Câteva mii de persoane sunt așteptate să ia parte mâine la Balș, la un spectacol organizat de Partida Romilor „Pro Europa" în cadrul unei campanii culturale etnice. Pentru desfășurarea fără incidente, la eveniment paza și ordinea vor fi asigurate de oameni ai legii din județ, dar și de Gruparea de jandarmi Mobilă Craiova.

Spectacolul „S-au unit legendele!", eveniment care face parte din „CARAVANA CULTURALĂ-ROMI PENTRU ROMANIA 2024 !" – activitate organizată și finanțată de către Asociația Partida Romilor Pro-Europa, va ajunge mâine, 7 august, și în orașul Balș, capete de afiș fiind maneliștii Florin Salam și Tzancă Uraganu. Potrivit organzatorilor, evenimentul reprezintă o ocazie pentru romii din zonă de a petrece împreună, de a se bucura de un spectacol muzical, alimente tradiționale și diverse obiecte de artizanat.  Locul de organizare este  stadionul Parc.

,,Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru a asigura ordinea și siguranța publică la acest eveniment.  Jandarmii vor fi prezenți în zona desfăşurării spectacolului, precum şi pe traseele de afluire și defluire ale participanţilor. Reamintim că, în conformitate cu prevederile cadrului legal în vigoare, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la astfel de evenimente a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestoraˮ, transmite IJJ Olt.

Pentru desfăşurarea evenimentului în condiții de siguranță, jandarmii olteni le recomandă participanților:

– să respecte recomandările jandarmilor și măsurile stabilite de către organizatori

– să evite implicarea în conflicte de orice natură;

– să aibă grijă de bunurile pe care le au asupra lor;

– din raţiuni de siguranţă publică, să nu vină cu bagaje sau genţi voluminoase;

– să fie prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător;

– să nu accepte băutură, ţigări sau alimente de la persoane necunoscute despre care au puţine informaţii ori pe care le-au întâlnit de puţin timp;

– să nu consume alcool în exces ori substanţe interzise şi să nu se lase angrenaţi în dispute verbale care pot degenera;

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă sau să solicite echipajele de jandarmi prin Sistemul Unic de Urgenţă „112".

– să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list