Fost primar din Olt aflat în pușcărie pentru 100 fapte penale, CONDAMNAT și pentru abuz în serviciu

5 ani și 4 luni va trebui să stea la închisoare un fost primar din județul Olt, dacă și ultima sentință va rămâne definitivă, în urma contopirii pedepselor. Acesta se află deja după gratii din februarie.

Chiar în prima zi a acestei luni, Marius Ștefan Popescu (60 de ani), fost primar al comunei Gostavățu, și-a aflat sentința într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu. Judecătoria Caracal l-a condamnat la 4 ani de închisoare. Cum fostul edil se află deja în închisoare fiind condamnat tot la 4 ani de închisoare pentru luare de mită, instanța i-a contopit pedepsele la 5 ani și 4 luni de închisoare și l-a obligat la plata unei amenzi penale de 48.000 de lei. Decizia nu este definitivă.

În acest dosar, procurorii îl acuză pe Marius Popescu că a efectuat investiții publice fără a exista o prevedere bugetară și sursă de finanțare, fără a exista hotărâri ale consiliului local de aprobare a documentațiilor tehnico-economice, fără existența unor proiecte tehnice, autorizații de construire, nu a asigurat execuția corectă a lucrărilor prin intermediul dirigintelui de specialitate, nu a fost efectuată recepția lucrărilor la terminarea acestora, provocând bugetului local al comunei Gostavățu un prejudiciu de 188.226 de lei. Lucrările constau în amenajarea și construcția unui totem la intrarea în localitatea Gostavățu (2015), modernizarea unei fântâni (2017) și execuția unui foișor stradal (2018).

Fostul primar se află după gratii fiind condamnat pentru săvârșirea a 100 de fapte penale în perioada 2008-2017.

DETALII:

Primar condamnat la închisoare cu executare | Realitatea Oltului

Marius Popescu era primar al comunei Gostavățu din 2004 și se afla la al cincilea mandat. Noul primar al comunei, ales la alegerile locale din acest an, este Marius Bucă.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list