Mai multe accidente pe drumurile Oltului: 63 grave, cu 19 decese, în primele 7 luni ale anului

Numărul accidentelor grave la nivelul județului Olt este în creștere față de primele șapte luni ale anului trecut. Potrivit polițiștilor, principalele cauze sunt viteza și indisciplina pietonilor și bicicliștilor.

IPJ Olt raportează pentru primele șapte luni ale anului 2024 cu 9 accidente mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, pe drumurile județului  s-au produs 63 de accidente grave, soldate cu decesul a 19 persoane. ,,Principalele cauze generatoare de producerea accidentelor rutiere grave, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2024, sunt prezentate statistic, după cum urmează: viteza neadaptată la condițiile de drum – 19,04%,  indisciplina pietonilor – 12,69%, indisciplina bicicliștilor – 11,11%ˮ, arată IPJ Olt.

Pentru siguranța participanților la traficul rutier, poliţiştii rutieri au organizat 201 acţiuni, din care 176 cu efective proprii şi 25 cu alte formaţiuni de poliţie sau în colaborare cu reprezentanţi ai altor instituţii ori ai societăţii civile. Au fost înregistrate 296 de infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, oamenii legii aplicând 24.059 de sancţiuni contravenţionale, au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule 4.333 de permise de conducere şi au retras 1.360 de certificate de înmatriculare.

,,Polițiștii rutieri au organizat zilnic acțiuni punctuale în zonele și pe segmentele de drumuri cunoscute cu risc de accidente rutiere, săptămânal fiind organizate și desfășurate acțiuni de amploare, cu efective mărite, în baza analizelor realizate, respectiv a datelor și informațiilor avute la dispoziție. Derularea unor astfel de acțiuni va continua în perioada următoare, punându-se accent pe prevenirea și combaterea cauzelor generatoare, respectiv disciplinarea celorlalți participanți la trafic (pietoni, bicicliști, căruțași, etc). Totodată, la nivelul inspectoratului a fost demarată o campanie cu caracter preventiv, implementată, într-o primă fază, până la finalul anului 2024, ce se adresează participanților la trafic din mediul rural, direcționată, în principal, către categoriile de participanți ce prezintă un risc crescut de a genera producerea de accidente rutiere (pietoni, bicicliști, căruțași, etc). Activitățile preventive vor fi desfășurate de polițiștii rutieri din întregul județ împreună cu polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității, în colaborare cu reprezentanți ai autorităților locale.ˮ, atenționează poliția olteană.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list