Ministrul Barbu: fructe, legume și lapte românești prin Programul pentru școli

Fostul program „Cornul şi laptele", denumit acum Programul pentru școli al României, prin care elevii din ciclul preşcolar, primar şi gimnazial beneficiază de un pachet cu mâncare, va continua şi în viitorul an şcolar. În şedința de ieri, 21 august, Guvernul a aprobat bugetul, iar ministrul Agriculturii declară că obiectivul este de a oferi atât o gustare sănătoasă copiilor, cât și de a susține fermierii și procesatorii români.

,,Lecția pe care o învață copiii noștri este să mănânce românește!,, anunță ministrul Florin Barbu, odată cu aprobarea bugetului pentru Programul pentru școli 2024-2025. Săptămânal, în noul an școlar copiii din grădinițe și școli până în clasa a VIII-a inclusiv vor primi câte două porții de fructe și/sau legume, trei porții de lapte, două porții de produse lactate și cinci produse de panificație. În plus, ei vor fi și învățați de ce este important să mâncăm sănătos, prin acțiuni educative despre nutriție, incluse în acest program.
,,FRUCTE, LEGUME ȘI LAPTE PENTRU DOUĂ MILIOANE DE COPII În ședința de Guvern, am aprobat bugetul Programului pentru școli, în anul 2024-2025. Am alocat suma de 760.241.000 lei pentru acordarea de fructe și legume proaspete, lapte și produse din lapte și panificație elevilor din grădinițele și școlile de stat. În acest an școlar, avem aproximativ două milioane de beneficiari, preșcolari și elevi din ciclul primar care vor primi la școală produse românești!
Oferim o gustare sănătoasă copiilor, și susținem fermierii și procesatorii. Lecția pe care o învață copiii noștri este să mănânce românește!,, a transmis ministrul Barbu, deputat de Olt.
Programul este finanțat de către Ministerul Agriculturii, iar derularea sa efectivă cade în responsabilitatea autorităților administrației  publice locale și în responsabilitatea directorilor grădinițelor și școlilor.
Suma se utilizează astfel: 96.176.000 lei pentru acordarea gratuită de fructe şi legume şi 38.163.000 lei pentru derularea măsurilor educative aferente, 370.676.000 lei pentru acordarea gratuită de lapte de consum şi produse lactate fără adaos de lapte praf şi 38.163.000 lei pentru derularea măsurilor educative aferente și 217.063.000 lei pentru acordarea gratuită de produse de panificaţie, exclusiv din bugetul naţional.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list