PNL, alianță cu AUR pentru a crea majoritate în CL Slatina

Liberalii slătineni vor face alianță cu AUR pentru a avea majoritate în CL Slatina, din octombrie. Tot atunci se vor schimba și cei doi viceprimari care se află la conducerea administrativă a primăriei: Viorel Rogojinaru și Laura Giurea. În locul lor va veni un reprezentant AUR și liberalul Valentin Mihalache.

La nivel local, unele organizații ale partidelor aflate la putere au reevaluat AUR care a devenit un partid frecventabil. Este și cazul liberalilor din Slatina. În reședința Oltului, PNL va face alianță cu partidul lui George Simion pentru a-și asigura o majoritate în Consiliul Local. Anunțul a fost făcut public de primarul ales pe 9 iunie. Acesta a mai dezvăluit și faptul că din partea PNL una dintre funcțiile de viceprimar va reveni liberalului Valentin Mihalache. El a lăsat să se înțeleagă că niciunul dintre actualii viceprimari-Viorel Rogojinaru și Laura Giura nu-și va păstra funcția, dar și că al doilea post de viceprimar va reveni unuia dintre cei doi consilieri AUR.

Întrebat dacă fostul viceprimar PSD Gigi Vâlceleanu ar putea ocupa funcția de viceprimar, primarul ales a lăsat să se înțeleagă că l-a reevaluat pe fostul social-democrat. El a susținut că, în cazul acestuia, este o problemă de… legislație, pentru că Vâlceleanu a fost exclus din PSD, partid pe lista căruia a obținut mandatul de consilier local la scrutinul din iunie.

Vă reamintim că, în urma alegerilor din 9 iunie, PSD a obținut 10 mandate de consilier local, PNL un număr de 9 mandate și AUR -2 mandate.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list