Președintele Oprescu: Directorul CAO trebuie propus de Primăria Slatina și aprobat de ADI „Olt- Eco”

Nemulțumit de interimatul asigurat la Compania de Apă Olt de Magdalena Dorobanțu, primarul ales al Slatinei, Mario de Mezzo, a vorbit ieri despre schimbarea conducerii operatorului județean de apă și canal. În replică, președintele CJ Olt, Marius Oprescu, îi reamintește că persoana numită de administrația municipală- principalul acționar va trebui aprobată de ADI Olt-Eco.

În urma demisiei directorului general Cătălin Ușurelu și directorului adjunct Vasile Covaciu de luna trecută, CAO are conducere interimară. Numirea va fi făcută de către Primpria Slatina, deținătoarea majoritară a acțiunilor companiei, însă va trebui aprobată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ,,Olt-Eco,,, a transmis astăzi președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Ușurelu și Covaciu, directorii Companiei de Apă Olt, au DEMISIONAT | Realitatea Oltului

„Compania de Apă este un operator judeţean care deserveşte nu numai Slatina, ci şi celelalte municipii şi oraşe din județul Olt, dar şi o serie de comune. Ca număr de clienţi ai Companiei de Apă, cred că undeva la 30% sunt din Slatina, restul sunt din județul Olt. Deşi este publică judeţeană, din trecut a rămas cu acţionariat majoritar al Primăriei Slatina. Cred că acest lucru trebuie rezolvat pe o cale corectă şi o discuţie între Primăria Slatina şi celelalte localităţi membre ale acționariatului şi ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară. Pentru că e clar, ca acţionar majoritar, Slatina va trebui să-şi desemneze un director general, dar dacă acel director general nu întruneşte condițiile pe care în momentul de faţă le cere prin statut Compania şi nu întruneşte majoritatea voturilor Asociației de Dezvoltare Intercomunitară, nu poate să-l pună", a declarat Marius Oprescu.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list