Promovabilitatea la Definitivat în Olt a urcat la 72% după contestații

Ministerul Educației a afișat astăzi rezultatele finale la examenul național pentru definitivare în învățământ. La nivelul județului Olt au promovat 71 de candidați.

113 candidați s-au înscris în Olt să participe la proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2024), susținută pe 24 iulie în centrul de examen de la Liceul Tehnologic Metalurgic Slatina, dorindu-și să-și depășească stadiul de debutant și să intre pe o rută ascendentă de profesionalizare și astfel să dobândească dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. 98 au susținut examenul, după absențe și retrageri. Doar unul a obținut nota 10 la proba scrisă, fiind același cadru didactic care a obținut nota 10 și la Titularizare: profesoara de educație fizică și sport la Școala Gimnazială Morunglav, Elena Mădălina Nițoiu.

Dacă inițial promovabilitatea în Olt a fost de 69,38%, după contestații avem o rată de promovare de 72%, respective 71 de cadre didactice promovate și 27 candidați picați. S-a păstrat singura notă de 10, note între 9,5- 9,99 având 7 candidați.

Media minimă de promovare a examenului este 8 (opt).



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list