PSD Olt a decis: sprijinirea ca secretar general a lui Paul Stănescu, excluderea lui Vîlceleanu, continuarea curățeniei în partid și colaborarea cu administrația De Mezzo

Astăzi a avut loc Conferința Județeană a PSD Olt și întrunirea Consiliul Politic Județean care a validat demisiile lui Emil Moț, din calitatea de președinte al PSD Slatina și a lui Emil Popa, din funcția de secretar executiv. Acestea au fost urmate de o conferință de presă. Social-democrații au vorbit despre continuarea procesului de curățenie în rândul partidului, prin excluderea acelor membri care care și-au mărit nejustificat salariile ,, manifestând dispreț față de cetățenii Slatinei și față de colegii lorˮ, precum și de colaborarea administrative cu noua conducere a Primăriei Slatina.

#td_uid_1_66acd67d351d3 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://ift.tt/Eby53J2) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_66acd67d351d3 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://ift.tt/7fuUTQh) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_66acd67d351d3 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://ift.tt/napiulX) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_66acd67d351d3 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://ift.tt/xVbZapv) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_66acd67d351d3 .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://ift.tt/oqkD6dj) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_66acd67d351d3 .td-doubleSlider-2 .td-item6 { background: url(https://ift.tt/CEYuDcy) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_66acd67d351d3 .td-doubleSlider-2 .td-item7 { background: url(https://ift.tt/pMHKDko) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_66acd67d351d3 .td-doubleSlider-2 .td-item8 { background: url(https://ift.tt/l7ChaK2) 0 0 no-repeat; }

Social-democrații olteni au stabilit astăzi componența delegației din județ care va participa la Congresul PSD, de la București, din 24 august. PSD Olt a decis să îl sprijine pe senatorul Paul Stănescu pentru a candida, din nou, la funcția de secretar general al partidului. La Conferința Județeană au participat: secretarul general al PSD- senatorul Paul Stănescu, președintele PSD Olt- Marius Oprescu, senatorii Siminica Mirea și Liviu Voiculescu, deputații Florin Albotă, Cătălin Grecu, Marius Iancu, Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii -deputatul Florin Barbu, dar și primarii social-democrați din județ.

Deciziile au fost făcute publcie ulterior în cadrul unei conferințe de presă.

„Astăzi, a avut loc Conferința județeană extraordinară a PSD, conferință care a avut, pe ordinea de zi, pe lângă lucrurile interne, administrative și de organizare și analiză pentru alegerile trecute, dar și pentru alegerile care vor urma, prezidențiale, cât și parlamentare, am stabilit delegații pentru Congresul PSD, din 24 august, care va avea loc la București. Congres, la care se va alege conducerea partidului, pentru că mandatul actual expiră, iar partidul nu poate rămâne fără conducere, tocmai în perioada începerii acestor demersuri de alegeri, unde ai nevoie de semnătură. De asemenea, la acest congres, se va stabili și candidatul PSD la președinție. Totodată, în cadrul acestei Conferințe extraordinare, am dat hotărâre de susținere pentru senatorul Paul Stănescu, în funcția de secretar general al PSD. În PSD, la aceste alegeri, votul va fi unul pe moțiune, fiecare candidat va veni cu întreaga echipă și se va da votul pentru întreaga echipă, nu pentru persoane.  Paul Stănescu va candida, alături de Marcel Ciolacu, în calitate de președinte, împreună cu dânsul, pe această moțiune, pentru conducerea partidului, pentru următorii patru ani", a declarat președintele Marius Oprescu.

Senatorul Stănescu, secretarul general al PSD, a vorbit despre noutatea din cadrul conducerii partidului. „Vreau să le mulțumesc colegilor mei, pentru că au avut încredere în mine și mi-au dat sprijinul pentru a candida, din nou, pentru funcția de secretar general al partidului, la viitorul Congres. Așa cum știți, vom candida pe moțiune, singura noutate va fi faptul că sunt opt posturi de vicepreședinți naționali. Avem deja patru posturi de vicepreședinți pe domenii. De data aceasta, vom avea opt vicepreședinți pe domenii. Cel mai important lucru, la acest Congres va fi candidatura pentru funcția de președinte al României", a transmis Paul Stănescu.

Totodată, social-democrați au vorbit și despre procesul de curățenie în partid, în urma pierderii alegerilor pentru Primăria Slatina, precum și mărirea nejustificată a salariilor de către oportuniștii partidului. Dacă Emil Moț, Emil Popa și Florin Bît și-au dat demisiile din funcțiile deținute, inclusiv cele politice, un punct sensibil este poziția fostului viceprimar al municipiului Slatina, Gigi Vîlceleanu, care și-a asigurat fără acordul partidului postul de manager al echipei de handbal feminine, cu un salariu Baban. Partidul a decis excluderea sa după ce a refuzat să demisioneze din funcția de consilier local actual, dar și viitor. Totodată, președintele Oprescu a anunțat colaborarea cu administrația De Mezzo pentru înlăturarea lui Vîlceleanu de la CSM Slatina.

Astăzi (vineri, 2 august n.r.), am validat demisia pe care și-a dat-o Emil Moț din funcția de președinte al Organizației Municipale Slatina și, de asemenea, demisia din funcția de prim-vicepreședinte al Organizației Județene. Am validat demisia secretarului Organizației Municipale Slatina – domnul Emil Popa, și tot astăzi a fost stabilită conducerea interimară, printr-un vot de validare, formată din Marius Iancu, în calitate de președinte interimar, și Cosmin Floreanu, în calitate de secretar executiv interimar. Tot în cadrul Comitetului Politic de astăzi, a avut loc demiterea consilierului local Gigi Ernes Vîlceleanu, din calitatea de membru de partid. Așa cum știți, în urma apariției în spațiul public, am aflat și eu, pentru că s-au tot pus întrebări dacă am știut despre măririle de salarii pe care și le-au făcut, după pierderea alegerilor, am spus clar, chiar am și ieșit cu un comunicat de presă, că nu am știut aceste lucruri, și le-am cerut, public, demisia din funcțiile pe care le dețin (…) În urma solicitării mele publice, Emil Popa și-a dat demisia din funcția de director al Loctrans și din calitatea de consilier local, dar și din calitatea de viitor consilier local, din mandatul 2024 – 2028. De asemenea, în urma solicitării mele publice, Florin Bît și-a dat demisia din funcția de director al Parcului Industrial. I-am solicitat demisia din funcția de consilier local actual și de viitor consilier local domnului Vîlceleanu, lucru pe care l-a refuzat. Astăzi, în consecință, am decis demiterea lui din partid și vom începe procedurile de demitere din funcțiile pe care le ocupă, în numele partidului. Pentru că, Gigi Vîlceleanu nu a fost ales independent, în acea funcție de consilier local, a fost ales pe lista PSD. Ca atare, atât timp cât nu mai este membru PSD, îi cer, în continuare, public, să renunțe la această funcție, pentru că nu merită, dacă are un astfel de comportament și se ascunde în spatele unei decizii unilaterale de a renunța la această funcție, atunci când partidul ți-a dat-o, ți-o poate și retrage", a mai declarat Marius Oprescu.

Curățenia în partid se va extinde și la membrii Consiliilor de Administrație care au îngăduit creșterile nesimțite de salarii.

Social-democrații au anunțat că nu vor pune piedici administrației De Mezzo în Consiliul Local și o va lăsa să-și facă treaba, inclusiv prin conlucrarea pentru buna activitate a Companiei de Apă Olt.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list