Se așteaptă oferte pentru parcările, spațiile de servicii, stații auto de pe variantele ocolitoare Slatina și Balș ale DEx12

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat operatorii economici interesați de participarea la procedura de concesiune publică a spațiilor pentru parcări și servicii auto (stații încărcare, spații comerciale, toalete, etc) aflate pe  mai multe autostrăzile/drumuri expres și drumurile naționale din România, deschise traficului rutier, că ofertele pot fi depuse până la data de 29 august. Printre loturi se numără și cele ale Drumului Expres Craiova- Pitești cu Variantele Ocolitoare Slatina și Balș.

Pe Drumul Expres Craiva- Pitești se circulă din luna mai 2022 pe lotul 1 tronsonul 2 cu varianta de ocolire a orașului Balș, iar din iunie 2022 pe lotul 2 cu centura Slatinei. Și Tronsonului 3 Valea Mare- Colonești a fost deschis în decembrie anul trceut, iar ultimul lot Colonești- Pitești este estimate a fi dat în ciruclație până la finele anului.

Ania peste un an și jumătate, dacă de această dată se vor arăta interesați agenții economic, șoferii care vor circula pe Tronsonul 2 al DEx12 Lot 1 și Lot 2 vor beneficia și de spații de parcare și diverse servicii. CNAIR a anunțat astăzi că a scos  la licitație 12 contractele de concesiune, printre care și cele pentru aceste loturi.

,,CNAIR a stabilit termenul de depunere a ofertelor pentru cele 12 Contracte de concesiune în vederea utilării/dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru servicii/parcărilor de scurtă durată/parcărilor de lungă durată aflate pe autostrăzile/drumurile expres și drumurile naționale din România, deschise traficului rutier, situate pe autostrăzile A3, A4, A10, VO Craiova Sud, VO Satu Mare, VO Mihăilești, DEx Craiova-Pitești, pentru data de 29.08.2024 (…) Lot 11: Spații pentru Servicii km 29+240 (stânga/dreapta) DEx Craiova – Pitești, Tronson 2, Lot 1; Lot 12: Spații pentru Servicii km 55+300 (stânga/dreapta) DEx Craiova – Pitești, Tronson 2, Lot 2.

Termenul de finalizare a utilării spațiilor de servicii  de către viitorii concesionari este de 18 luni de la ordinul de începere a contractului, iar perioada de concesiune pentru fiecare lot variază între 17 și 40 de ani calculate de la momentul semnării contractului. Nivelul cotei de redevență stabilit de companie este între 1% și  6%, în funcție de locația fiecărui lot.m Ulterior depunerii ofertelor, comisia de evaluare va proceda la verificarea acestora cu respectarea termenelor și prevederilor legale incidente în materia achizițiilor publice.ˮ, anunță CNAIR.

Pe spațiile concesionate se vor putea amenaja: parcări, toalete publice, stații distribuție carburanți, spații comerciale, Snack bar ori stații încărcare vehicule electrice ușoare/ vehicule electrice grele, stații de distribuție/încărcare hidrogen. De asemenea, concesionarul are posibilitatea de a executa și alte dotări suplimentare (restaurant, motel, parcare securizată, etc.) față de cele minime impuse obligatoriu.

Drumul Expres Craiova-Pitești este împărțit în 4 tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. În total, vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje. Jumătate dintre tronsoane tranzitează județul Olt și au fost deschise circulației: Tronsonul 2 de 39,85 km, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65 a ce traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare și cuprinde centura ocolitoare a orașului Balș, centura ocolitoare a municipiului Slatina și noul pod peste râul Olt, preucm și Tronsonul 3 ce  traversează județul nostru prin 6 localități: Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași, Tătulești și Colonești.

Cele trei tronsoane (2, 3 și 4) DEx12 sunt construite de către antreprenorul român Dorinel Umbrărescu.

VIDEO/ Ciolacu și Grindeanu au verificat DEx12: tronsoanele Craiova- Balș și Colonești-Pitești vor fi DESCHISE până la finele anului | Realitatea Oltului



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list