Senator Liviu Voiculescu: S-au urgentat demersurile pentru acordarea despăgubirilor

Peste 20% din suprafața arabilă a țării este calamitată, iar fermierii vor primi despăgubiri pentru culturile afectate de secetă. Senatorul de Olt Liviu Voiculescu vine cu o veste bună: banii ar trebui să ajungă în contul celor ce muncesc pământul în octombrie.

Fermierii cu culturi calamitate de secetă în procent de peste 30%, înscriși in evidențele APIA, sunt așteptați să depună la primării înștiințări scrise, în format fizic sau prin mijloace electronice până cel târziu la data de 15 august, pentru a beneficia de despăgubiri.

,,Seceta și canicula produse de temperaturile extrem de ridicate din luna iulie au afectat culturi agricole pe o suprafaţă de aproximativ două milioane de hectare, respectiv 20% din suprafața arabilă a României. Pentru a veni în sprijinul fermierilor afectați, Ministerul Agriculturii a urgentat demersurile pentru acordarea despăgubirilor, astfel încât acestea să fie plătite în luna octombrie.
Pentru acest lucru, comisiile şi instituţiile publice din subordinea Ministerului Agriculturii au obligativitatea ca până pe 15 septembrie să întocmească procesele verbale de calamităţi.
Suma minimă a despăgubirilor pe hectar va fi de 200 de euro,, anunță senatorul Voiculescu.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list