Sfaturi financiare dovedite pentru a vă purta în siguranță prin tinerețe

Tinerețea este o etapă minunată în viață care te fortifică pentru viitor. Totul este la apogeu, iar energiile și potențialul tău funcționează la cote maxime. Ca majoritatea tinerilor europeni, s-ar putea să nu fiți la apogeul potențialului dvs. financiar în această etapă. Cu toate acestea, puteți face ceva pentru a vă asigura că nu vă stricați viitorul financiar în tinerețe.

Poate că nu aveți milioane și uneori vă aflați în situații financiare dificile care vă obligă să apelați la un imprumut rapid online. Dar partea bună este că încă mai poți prelua controlul asupra vieții tale financiare astăzi.

Am compilat sfaturi utile pentru a vă ajuta să vă asigurați viața financiară din tinerețe chiar și în timp ce vă îndreptați spre viitor. Continuați să citiți pentru a afla mai multe.

1. Automatizează-ți operațiunile bancare

Un bun management financiar funcționează împreună cu automatizarea bancară. Automatizarea operațiunilor bancare vă asigură că nu uitați să vă plătiți facturile și datoriile. În acest fel, nu suportați penalități de întârziere doar pentru că ați uitat să vă îndepliniți obligațiile financiare. Automatizarea vă ajută, de asemenea, să economisiți pentru viitorul dumneavoastră, deoarece reduceți riscul de a utiliza banii pe care intenționați să îi economisiți.

2. Stăpânește autocontrolul

A fi tânăr nu înseamnă că trebuie să fii impulsiv și să-ți cheltuiești euro câștigați cu greu ca și cum nu ar exista ziua de mâine. De asemenea, vă puteți amăgi crezând că aveți mult timp în față și, astfel, veți face mai mulți bani. Problema este că viitorul spre care alergați necesită pregătire astăzi.

Așadar, învățați autocontrolul și gratificarea întârziată. Această înțelepciune vă învață să amânați cumpărarea unora dintre lucrurile pe care le puteți cumpăra astăzi sau să vă împrumutați pentru a le obține. Nu împrumutați niciodată bani pentru a cheltui pe dorințe care pot aștepta până peste câțiva ani. Gratificarea întârziată te poate ajuta, de asemenea, să amâni unele achiziții și să folosești acei bani pentru a investi în lucruri care vor aduce dividende pe termen lung.

3. Bugetul pentru orice

Bugetul este obligatoriu dacă doriți să vă asigurați viața financiară astăzi și mâine. Cheltuirea banilor fără planificare și fără a ști cum să îi monitorizezi este o rețetă pentru sclavie financiară. Bugetarea corectă vă învață să știți ce să cheltuiți și să economisiți.

De asemenea, vă învață responsabilitatea, de care veți avea nevoie atunci când vă veți căsători, dacă nu sunteți căsătoriți. Amintiți-vă, multe căsătorii se destramă din cauza neînțelegerilor financiare, în care unul dintre soți nu poate da socoteală pentru finanțele familiei. Așadar, adoptați obiceiuri bugetare bune ca o modalitate de a evita problemele inutile în căsnicia voastră.

4. Evitați datoriile inutile

Cu excepția cazului în care împrumutați ca ultimă soluție sau pentru a investi, evitați datoriile. În caz contrar, te pregătești să devii un sclav al datoriilor. Evitați toate obiceiurile și tentațiile care îi conduc pe mulți tineri în capcana datoriilor. De exemplu, eliminarea cheltuielilor impulsive este o modalitate sigură de a vă disciplina să economisiți pentru achiziții neesențiale. De asemenea, puteți stăpâni igiena corectă a cardurilor de credit pentru a evita alunecarea în datorii inutile care vă pot afecta scorul de credit.

Atunci când trebuie să împrumutați, fiți precaut înainte de a lua împrumutul. Folosiți-vă discreția pentru a citi liniile punctate înainte de a semna și înțelegeți implicațiile pe termen lung ale datoriei pe care doriți să o luați.

5. Deschideți contul sau conturile bancare potrivite

Deschiderea contului bancar potrivit este o altă practică financiară bună pe care trebuie să o îmbrățișezi. Nu vă lăsați pur și simplu păcăliți de orice cont, deoarece diferite conturi bancare au implicații financiare diferite. Asigurați-vă că fiecare cont pe care îl deschideți, fie că este de cecuri sau de economii, este accesibil și nu vă va costa bani inutil. Nu uitați că sunteți în tinerețe, iar responsabilitățile dvs. financiare sunt la apogeu în această etapă. Aveți sau veți avea în curând o familie de care să aveți grijă, copii de educat, poate fi nevoie să vă continuați studiile etc. Prin urmare, asigurați-vă că fiecare euro pe care îl câștigați contează și vă oferă valoare maximă.

6. Folosiți numerar în loc de credit

Pe cât posibil, folosiți întotdeauna numerar în loc de credit. Folosiți cardul de debit sau numerar pentru a plăti lucruri și evitați să plătiți cu carduri de credit care acumulează dobândă atunci când nu achitați soldurile lunare. Am prefera să aveți nevoie de mai mult timp pentru a vă construi o situație de credit stabilă decât să vă îndatorați făcând achiziții excesive cu cardul de credit. Creșterea limitei tale de credit nu este esențială sau un avantaj pentru tine în această etapă a vieții.

7. Începeți să economisiți și să investiți

Tinerețea este cel mai bun moment pentru a începe să economisești și să investești pentru viitorul tău. Maximizați fiecare monedă și economisiți pentru orice – o zi ploioasă și achiziții benefice. De asemenea, ar trebui să începeți să investiți în active care pot genera venituri pasive acum și mâine.

De exemplu, dacă începeți să economisiți 150 de euro pentru următorii 40 de ani la o dobândă anuală de 8%, veți avea 1,1 milioane de euro. Dacă începeți la 25 de ani, veți avea toată această sumă când veți avea 65 de ani, o vârstă bună de pensionare.

8. Păstrați-vă sănătatea

Sănătatea ta este cea mai mare formă de bogăție fără de care nu te poți bucura de nicio altă bogăție. Prin urmare, obțineți cea mai bună asigurare de sănătate pentru a vă asigura că o afecțiune medicală bruscă nu vă paralizează finanțele. De asemenea, cultivați-vă obiceiuri sănătoase pentru a vă proteja sănătatea mentală și fizică. Evitați toate comportamentele care vă pot compromite sănătatea, cum ar fi drogurile, consumul de alcool și fumatul.

9. Înțelegeți cum funcționează impozitele

Din moment ce impozitele sunt ca oxigenul din jurul veniturilor tale, trebuie să încerci să înțelegi cum îți afectează finanțele. Veți plăti impozite până când veți muri. Așadar, instruiește-te cu privire la modul în care acestea îți afectează economiile și investițiile pentru a te ajusta în consecință.

10. Aveți mai multe canale de venit

Începeți să creați mai multe canale de venit pentru a vă completa cariera principală. Află cum poți investi pasiv și cum îți poți monetiza celelalte talente și hobby-uri.

11. Educă-te pe tine însuți

Obțineți educație financiară pentru a rămâne sănătos din punct de vedere financiar. În caz contrar, analfabetismul financiar vă poate costa mult și vă poate afecta negativ stabilitatea financiară generală astăzi și mâine.

12. Începeți să economisiți pentru pensionare

În cele din urmă, începeți astăzi să economisiți pentru pensie, deoarece îmbătrâniți zilnic. Așadar, pregătiți-vă pentru viitor prin crearea unui cont de economii pentru pensie care va avea grijă de dumneavoastră în cazul în care Dumnezeu vă va binecuvânta cu o viață lungă.

Lovitură de adio

Acestea sunt noutățile utile pentru a vă ajuta să trăiți o viață stabilă din punct de vedere financiar în tinerețe. Sperăm să le aplicați pentru a vă asigura viitorul financiar și pe cel al copiilor dumneavoastră.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list