Un alt copil adoptat al Oltului în străinătate își caută familia. Florin cere ajutor pentru a-și găsi părinții și frații

Numeroși tineri crescuți în țări străine de părinți adoptivi au pornit în căutarea rădăcinilor. Unii au reușit deja, alții își doresc cu ardoare să afle mai multe despre părinții și eventualii frați, să-și cunoască originile, să știe cine sunt de fapt. Puțini sunt și părinții sau frații care au pornit, la rândul lor, în căutarea celor pierduți în urmă cu mulți ani. Și tinerii adoptați ai Oltului în țări străine se regăsesc printre cei ce-și caută rudele naturale, prin intermediul internetului, iar zilele acestea un apel în acest sens vine de la un tânăr din Colonești adoptat în Italia.

Sute de oameni au apelat la ajutorul online, prin intermediul Site-ului „Adopted from Romania", parte din pagina de comunitate facebook „The never forgotten Romanian children" şi din recentul grup de pe Facebook „Copiii niciodată uitaţi ai României – The never forgotten Romanian children'. Cei mai mulţi nu știu mai nimic despre România sau locul de baștină, nu știu limba română și pornesc în căutarea adevăratei familii de la o fotografie, numele mamei sau al tatălui, numele judeţului sau al localităţii.

În perioada 1998 – 2001, din județul Olt au plecat 181 de copii spre alte țări: Statele Unite ale Americii, Italia, Franța, Germania, Olanda, Finlanda, Luxemburg, Malta, Anglia etc. Au crescut frumos, unii și-au întemeiat familii, au cariere, însă cu toții și-au dorit să afle cine sunt familiile lor biologice, să găsească un răspuns la întrebarea de ce au fost abandonați, să știe, poate, cum ar fi fost viața lor în țara care nu le-a putut oferi un trai mai bun. Unii au făcut un pas spre aflarea rădăcinilor, alții încă nu.

În aceste zile, un tânăr din Colonești, adoptat în Italia, își caută părinții biologici.

,,SALUTĂRI DIN ITALIA! Cândva, prin vara anului 2001 destinul unui copil de numai 6 anișori și jumătate, s-a schimbat radical, urcând într-un avion către o destinație necunoscută. Acel copil sunt eu! Numele meu la naștere a fost NECULCEA FLORIN-DORU și sunt născut la data de 13.12.1994 în comuna COLONESTI, judetul OLT. Sunt aici în căutarea rădăcinilor mele, părinții și frații mei. Știu că tatăl meu se numea NECULCEA DORIN, iar mama mea se numea atunci SIBICEANU ANA. Stiu că am fost la un orfelinat din Slatina mai apoi dat în plasament la familia GHEORGHE ION din comuna SLĂTIOARA, jud OLT (Flori, Alina, Doruta și Onel) un an de zile și de aici am fost adoptat de cei mai minunați părinți care mi-au dăruit toată dragostea lor nemārginitā. De aceea îmi doresc acum să cunosc atât familia biologică cât și familia din SLĂTIOARA la care am stat până a fi adoptat poate ei știu mai multe despre mine. Cred că nu ar exista pentru mine bucurie mai mare dacă i-aș găsi pe toți mai ales dacă aș mai avea și alți frățiori. Vă rog pe toți cei care urmăriți această pagină să mă susțineți și să îmi fiți alături în această căutare DISTRIBUIND anunțul meu cât mai mult posibil, poate cineva își amintește și de mine. Cred că ar fi minunat dacă aș avea trei familii, nu-i așa? Vă mulțumesc tuturor!", se arată în postarea tânărului, iar cei care îl pot ajuta pot lăsa mesaj pe pagina de facebook The never forgotten romanian children.

Deja familia din Slătioara a văzut mesajul și a luat legătura cu tânărul reînnoind legătura, următorul pas fiind găsirea familiei biologice.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list