Vaccinul pneumococic polizaharidic cu 23 valențe introdus în lista medicamentelor compensate 100%

CAS Olt îi informează pe olteni că, prin Hotărâre de Guvern nr.875 din 18 iulie 2024, a fost extinsă Lista cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate cu un nou vaccin.

Unele segmente populaţionale vor beneficvia de acum înainte în tratamentul ambulatoriu în regim de compensare 100% din preţul de referinţă și de vaccinul pneumococic polizaharidic cu 23 valenţe care este inclus pe sublista E ,, DCI – uri corespunzătoare medicamentelor imunologice folosite pentru producerea imunităţii active (sau folosite pentru prevenirea unor boli transmisibile).

,,Astfel, asigurații în sistemul de asigurări sociale de sănătate vor putea beneficia de vaccinul pneumococic polizaharidic cu 23 de valențe în regim de compensare 100% din prețul de referință. Acest vaccin protejează şi susţine sistemul imunitar împotriva bolii pneumococice şi este recomandat copiilor, vârstnicilor şi bolnavilor cu afecţiuni cronice.ˮ, informează CAS Olt.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list