53.900 de elevi, așteptați în Olt de luni la școală. Jandarmii continuă misiunile de siguranță școlară și prevenirea delincvenței juvenile

Noul an școlar începe luni, iar pentru siguranța elevilor și cadrelor didactice IJJ Olt anunță continuarea misiunilor exercitate în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt a anunțat astăzi, în contextul începerii noului an școlar, continuarea misiunilor pentru ca procesul educativ să se deruleze fără incidente, elevii și profesorii să fie în siguranță, evitarea și luarea din timp a măsurilor pentru remedierea eventualelor probleme. Conducerea IJJ Olt a prezentat raportul de evaluare a activității derulate pe parcursul anului școlar trecut, în baza parteneriatului comun cu I.P.J. Olt și I.S.J. Olt și în conformitate cu prevederile  Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru  creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic, precum și prevenirea delincvenței juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

,,Efectivele inspectoratului, în baza programului de prevenire "Fii inteligent, nu violent!", au organizat şi desfăşurat 82 activităţi preventiv-educative, în 82 de instituții de învățământ cu 2546 participanți, elevi și cadre didactice, iar în baza planurilor comune de acțiune privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și pentru prevenirea absenteismului în unitățile de învățământ, în comun cu I.P.J. Olt – Biroul Siguranță Școlară și Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității, au desfăşurat 69 activităţi preventiv-educative, în 57 de instituții de învățământ cu 2753 participanți, elevi și cadre didactice. De asemenea, a fost desfășurată o activitate cu caracter preventiv-educativ, în colaborare cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, la care au participat un număr de 32 de elevi și cadre didactice.

Cu ocazia desfășurării activităților preventive în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, au fost constatate 2 infracțiuni prevăzute de Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, pentru care au fost întocmite acte procedurale, conform competențelor, care ulterior au fost înaintate, împreună cu bunurile ridicate și persoanele în cauză, organelor de cercetare penală.

De asemenea, cu ocazia misiunilor executate de către jandarmi, au fost aplicate un număr de 4 sancțiuni contravenționale, constând în 3 amenzi în cuantum de 850 lei și 1 avertisment scris. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutunˮ, arată raportul IJJ Olt.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list