75% din școlile din Olt dispun de sisteme de securitate. Polițiștii au verificat și microbuzele și trecerile de pietoni

Noul an școlar se va derula în condiții de siguranță, dau asigurări polițiștii olteni, după ce au întreprins o serie de verificări.

În anul școlar 2024-2025, activitățile din domeniul siguranței școlare vor viza  asigurarea unui mediu sigur și de susținere pentru elevi, profesori și părinți la nivelul unităților de învățământ, transmite IPJ Olt. Oamenii legii au derulat înaintea deschiderii școlilor mai multe verificări. Acestea au vizat amplasarea corespunzătoare a mijloacelor de semnalizare în zona stațiilor mijloacelor de transport public de persoane, prevăzute cu alveole sau refugii și a trecerilor pentru pietoni, aflate în apropierea unităților de învățământ preuniversitar, precum și starea tehnică a microbuzelor școlare și capacitatea de a-și îndeplini atribuțiile de către șoferii acestora.

 ,,La nivelul întregului județ au fost derulate peste 230 de astfel de acțiuni de verificare. Totodată, s-a procedat la informarea instituțiilor cu responsabilități în acest domeniu, în scopul remedierii neregulilor constatate. Polițiștii cu atribuții în domeniu au desfășurat multiple activități de inventariere a autovehiculelor destinate transportului de elevi și au fost întreprinse măsuri pentru verificarea microbuzelor școlare cu privire la starea de funcționare și valabilitatea documentelor, în acest context fiind realizate sesiuni de instruire a peste 130 de conducători auto, astfel încât, atât la debutul anului școlar, cât și pe parcursul acestuia, transportul elevilor să se realizeze în condiții de siguranță,, arată IPJ Olt.

Întrucât analiza infracționalității înregistrată în incinta unităților școlare și în zona adiacentă acestora a reliefat că aproximativ 90% dintre infracțiuni au fost săvârșite în incinta unităților de învățământ, polițiștii olteni au desfășurate acțiuni de verificare a modului de asigurare a unităților de învățământ cu sisteme de securitate private.

,,Aceste acțiuni au vizat întreaga rețea de învățământ preuniversitar, în urma acestora fiind constatată 1 infracțiune și aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.800 de lei. Din totalul unităților de învățământ, aproximativ 75% dispun de sisteme de securitate, pază umană și sisteme tehnice de alarmare împotriva efracției, în timp ce 25% nu dispun de asemenea sisteme,, mai arată situația poliției oltene.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list