A murit Victor Vătămanu, fost consilier județean, director Stațiunea de Cercetare Caracal, profesor universitar, membru al Academiei Române, cercetător și publicist

Județul Olt a mai pierdut un om de valoare: ing.dr.Victor Viorel Vătămanu. Cariera sa în domeniul cercetării agricole este una impresionantă.

Victor Viorel Vătămanu a decedat ieri, 5 septembrie, înmormântarea având loc mâine 7 septembrie, la Caracal, orașul natal. A fost membru de onoare al Asociației " Fiii și Prietenii Caracalului", fost președinte și vicepreședinte.

Cariera sa este una impresionantă: director al Stațiunii de Cercetări Agricole Caracal în perioada 2000-2003, angajat al Centrului Meteorologic Regional Oltenia – Craiova, având responsabilități în domeniul "Agrometeorologie", din 2011 membru asociat al Comitetului Român de Istoria și Filozofia Științei si Tehnicii (CRIFST) aparținând Academiei Române- Divizia de Istoria Științei, din anul 2014 membru titular al CRIFST, în perioada 2002 – 2003 profesor asociat al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară București în cadrul Facultății de Agronomie, filiala Slatina. De-a lungul activității de cercetare, a elaborat și publicat circa 200 de lucrări  și cărți științifice, a primit numeroase distincții și premii.

A interacționat și cu viața politică fiind în perioada anilor 2004 – 2008 consilier local  al Consiliului local municipal Caracal apoi în perioada 2016 – 2020 ales consilier județean în cadrul Consiliului Județean Olt și președinte al Comisiei de Cultură, Învățământ, Știință, Sănătate, Familie, Protecția copilului și Culte.

Domnul să-l odihnească!



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list