Bani pentru construirea de toalete în școli alocați la trei unități de învățământ din Olt

Poboru, Topana și Văleni sunt localitățile în care vor ajunge bani de la Guvern pentru realizarea de grupuri sanitare destinate elevilor și cadrelor didactice în concordanță cu normele actuale.

Mai sunt 70 de școli în țară cu toalete în curte, a anunțat ministra Educației, Ligia Deca. 50 dintre școli au fost cuprinse într-o hotărâre de Guvern pentru finanțare, celelalte sunt pe terenuri private sau deja în alte programe. De realizarea investițiilor se vor ocupa primăriile.

„(…) Sumele estimate de către Ministerul Educației vin în completarea sumelor alocate din bugetul local, restul cheltuielilor necesare finalizării lucrărilor, precum și cheltuielile cu branșamentele pentru apă potabilă și canalizare vor fi suportate din bugetul autorităților locale. După publicarea actului normativ, autoritățile locale, pe raza cărora funcționează unitățile de învățământ preuniversitar de stat nominalizate, au obligația de a-și actualiza bugetele locale cu sumele aferente, astfel încât să poată demara procedurile de amenajare a grupurilor sanitare la unitățile de învățământ beneficiare. Procedurile privind achiziția lucrărilor de investiții, încheierea și derularea contractului de lucrări intră în sarcina autorităților locale", arată proiectul de HG.

Pe lista de finanțare figurează și trei unități de învățământ din județul Olt:



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list