Calendar burse în anul școlar 2024-2025. Lista bursierilor, transmisă de școli până pe 20 octombrie

Lista bursierilor anului școlar abia început trebuie trimisă de școli inspectoratelor școlare până pe data de 20 octombrie. Elevii vor primi primii bani pe 20 noiembrie, conform metodologiei de acordare a burselor în anul școlar 2024-2025.

Documentele necesare pentru acordarea burselor în acest an școlar se pot depune online sau fizic la secretariatul unității de învățământ preuniversitar, până pe 3 octombrie. Listele cu bursierii, pe tipuri și sume estimate pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie sunt așteptate de inspectoratele școlare până pe 20 octombrie.  Până la data de 25 octombrie, Inspectoratul școlar transmite numărul de beneficiari pe județ/municipiul București, pe tipuri de burse, la Ministerul Educației — Direcția generală învățământ preuniversitar.  Plata burselor se face de regulă prin transfer bancar.

Bursele se plătesc lunar, de către unitățile de învățământ, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă. Dacă data de 20 cade într-o zi de repaus săptămânal, zi de sărbătoare legală sau zi liberă, plata burselor se efectuează în ziua lucrătoare anterioară acesteia.

Pentru anul școlar 2024 – 2025, cuantumul minim al burselor este: 

  • bursa de excelență – 700 de lei tipul II sau 925 / 1.850 / 2.775 / 3.700 de lei tipul I
  • bursa de merit – 450 lei/lună;
  • bursa de reziliență – 300 lei/lună;
  • bursa socială – 300 lei/lună;
  • bursa tehnologică – 300 lei/lună;
  • pentru mamele minore – 700 lei/lună

Valoarea burselor poate fi suplimentată de către consiliile de administrație ale unităților de învățământ în funcție de:
a) sumele alocate de autoritățile administrației publice locale;
b) alte venituri obținute potrivit legii.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list