Din acest an școlar, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal este școală-model la nivel internațional, cu Certificat eTwinning
Un liceu din județul Olt se poate lăuda că, începând din acest an școlar, devine ȘCOALĂ eTwinning. Certificatul de Școală eTwinning 2024-2025 face recunoscută unitatea de învățământ caracaleană drept model în domeniu, fiind recompensate astfel pentru munca inovatoare și colaborarea cu școli din alte țări și comunitatea locală.
Un liceu, o școală gimnaziale și o grădiniță din județul Olt au fost certificate la nivel european cu titlul de Școli eTwinning2024. Școlile eTwinning sunt recunoscute drept modele în domeniile lor, diseminându-și cunoștințele de specialitate din sfera: practicilor digitale, practicilor de siguranță online, abordărilor inovatoare și creative ale pedagogiei, promovării dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice și promovării practicilor de învățare în colaborare în rândul personalului și elevilor.
,,Începând din acest an școlar, LTMV devine ȘCOALĂ e-Twinning, distincție primită în urma evaluării activității profesorilor noștri care au desfășurat proiecte e-Twinning și care au obținut atât certificatul național de calitate, cât și pe cel european. Proiectele care au obținut această dublă recunoaștere sunt „Z Generation", coordonat de profesoara de istorie Marinela Șarîngă și „Time to speak up", coordonat de profesor Olguța Cotulbea. Prin acest titlu este recunoscută munca de echipă susținută și încurajată de conducerea liceului, director Liviu Dumitru Mitroi și director adjunct Daniela Jumugă, care au făcut posibilă colaborarea dintre toți actorii implicați și îndeplinirea tuturor sarcinilor corespunzătoare fiecărei etape a proiectuluiˮ, anunță Liceul Teoretic „Mihai Viteazul" Caracal.
Școlile eTwinning 2024 au fost anunțate în urmă cu câteva luni, la nivel național fiind premiate 65 de instituții de învățământ preuniversitar, dintre care trei din județul Olt:
- Liceul Teoretic „Mihai Viteazul", Caracal
- Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu", Slatina
- Grădinița cu Program Prelungit „Ion Creangă", Slatina
Statutul de Școală eTwinning le aduce celor trei unități de învățământ oltene recunoașterea muncii inovatoare pe care au depus-o în promovarea cetățeniei, sensibilizării culturale și competențelor digitale, colaborării în propriile școli, comunități locale și țări, precum și dincolo de perimetrul acestora.
eTwinning este un proiect cofinanțat de Comisia Europeană care facilitează cadrelor didactice crearea de proiecte de colaborare interşcolară pentru elevi, utilizând platforma europeană ESEP. Cadrele didactice pot elabora proiecte educaţionale în colaborare cu colegii lor, prin intermediul cărora să vizeze obiective de formare şi de dezvoltare a competenţelor elevilor în diverse domenii. European School Education Platform este o comunitate a şcolilor din Europa, reunind peste 654.000 de cadre didactice din peste 205.000 de şcoli.
Școlile eTwinning:
- Sunt recunoscut la nivel european drept modele pentru comunitatea eTwinning și formează o rețea de școli de elită, care va contura direcția de dezvoltare a acțiunii. Toate Școlile eTwinning primesc Trusa de Școală eTwinning, care cuprinde o plachetă și un drapel.
- Au o vizibilitate sporită la nivel european și sunt încurajate să folosească Certificatul de Școală eTwinning în materiale informative și promoționale.
- Sunt încurajate să participe la programe de dezvoltare profesională dedicate lor.
- Fac parte dintr-un grup eTwinning special, în care pot face schimb de bune practici, pot colabora și pot frecventa evenimente online exclusiviste.
de pe realitateaoltului.ro
No comments