Din aprilie 2025, cetățenii din UE intră doar cu vize în Marea Britanie

Din primăvara anului viitor, obligația pentru viză electronică plătită numită ETA (Electronic Travel Authorisation) va fi introdusă și pentru cetățenii UE la intrarea în Regatul Unit al Marii Britanii. De scutiri vor beneficia doar cei care au viză de muncă sau locuiesc în mod regulat acolo.

Din 2 aprilie, se prelungește ETA și pentru sejururile scurte ale turiștilor provenienți din Uniunea Europeană, care nu mai sunt acoperiți de libertatea automată de circulație în interiorul granițelor britanice pe baza restricțiilor introduse după Brexit. Aceștia vor completa un formular online și vor plăti o sumă de bani (10 lire sterline, aproximativ 12 euro). Numai astfel se vor putea face mai multe călătorii în Regat pentru sejururi de până la șase luni, pe parcursul a doi ani.

De asemenea, Ministerul de Interne a mai declarat că cetățenii UE vor putea solicita o viză electronică pur și simplu utilizând aplicația pentru smartphone numită UK ETA, începând cu 5 martie 2025. În timp ce pentru călătorii non-europeni obligația începe mai devreme, de la 8 ianuarie 2025.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list