Elevi și profesori din Malta și Grecia, în schimb de experiență la Liceul ,,Titulescuˮ Slatina

Liceul Teoretic ˮNicolae Titulescuˮ Slatina continuă și în acest an școlar proiectul Erasmus+ "Includerea studenților cu puține oportunități în dimensiunea europeană". Cu ajutorul fondurilor europene, elevii și cadrele didactice din cadrul liceului slătinean au oportunitatea de a face  schimburi de experiență cu colegi din Grecia și Malta. În această perioadă, partenerii străini sunt oaspeți în România, la Slatina.

60.000 de euro este valoarea de care beneficiază Liceul Teoretic ˮNicolae Titulescuˮ Slatina pentru proiectul cu fonduri europene ,,The inclusion of students with few opportunities into the European dimensionˮ. Elevi și cadrele didactice participă astfel la un schimb de experiență cu colegi din Grecia și Malta. După ce slătinenii au lua contact cu sistemul de învățământ elen, cu cultura și tradițiile locului, a venit rândul partenerilor străini să afle mai multe despre învățământul româneasc, să viziteze școala slătineană.

Liceeni și profesori de la ˮNicolae Titulescuˮ Slatina, în schimb de experiență în Grecia/ FOTO | Realitatea Oltului

În această perioadă, 25 de elevi și profesori din Malta și Grecia sunt găzduiți de Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu" din Slatina. Încă de la sosire s-au declarat încântați de liceu și municipiu, având o primă activitate la televiziunea locală de știri, unde au venit în contact cu lumea jurnalismului. Va fi o săptămână plină de activități educative, culturale, de socializare și de vizitare a obiectivelor din zonă.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport pentru perioada 2021-2027.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list