Garda de Mediu Olt: Dosar penal și amenzi de 91.500 lei pentru cenușa de zgură abandonată și producerea de aluminiu din deșeuri de zgură la Slatina

Controalele realizate de la începutul acestei luni de Garda de Mediu Olt la topitoriile de aluminiu de pe raza Slatinei au dus la întocmirea unui dosar penal și aplicarea de amenzi topitoriilor depistate în neregulă.

garda de Mediu Olt a demarat împreuna cu reprezentanții IPJ Olt, în perioada 1-26 septembrie, o amplă acțiune cu privire la respectarea prevederilor legale privind activitățile in domeniu producerii de aluminiu din deșeuri de zgură de aluminiu, pe raza Municipiului Slatina. Iar rezultatele activităților nu tocmai legale nu au întârziat să apară.
,,Aceste controale au fost realizate atât in perioada de zi cât mai ales in perioada nocturnă. Au fost identificat mai multe zone in are au fost abandonate deșeuri de cenușă de zgură de aluminiu pe raza Municipiului Slatina și in împrejurimi fiind stabilite masuri proprietarilor de teren in vederea salubrizării zonelor respective. Având in vedere cantitatea de cenușă de zgură abandonată a fost întocmita sesizare penală cu privire la încălcarea prevederilor OUG 92/2021. In urma acestor controale au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale in valoare de 91500 lei și au fost stabilite măsuri cu termene precise pentru remedierea deficiențelor constatate,, anunță Garda de Mediu Olt.
Acțiunile ce au fost realizate fac parte din Planul Comun de Acțiune încheiat intre Garda Națională de Mediu și Inspectoratul General al Poliției Române implementat la nivel județean de către conducerile structurilor teritoriale ale GNM-CJ Olt și IPJ Olt.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list