Lucrările de licență ar putea să fie eliminate și la facultățile de Drept din Craiova și Sibiu, după modelul Cluj și București

După modelul anunțat recent de Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și cel aplicat din 2017 de Facultatea de Drept a Universității din București, încă două facultăți de Drept – de la Universitatea din Craiova, respectiv de la Universitatea din Sibiu – intenționează să renunțe la lucrările de licență de anul viitor.

Începând cu anul universitar 2024-2025, licența la Drept va fi eliminată, în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Eliminarea a fost făcută la cererea studenților și luând în calcul faptul că „există și o nefericită exagerare la verificarea lucrărilor prin programe de anti-plagiat, care, din păcate, nu întrunesc standardele de calitate, care să permită o verificare reală a existenței sau inexistenței plagiatului". La Universitatea București, pe lângă Facultatea de Drept, și cea de Limbi Străine și cea de Litere au renunțat la lucrarea de licență, la unele specializări.

Dacă Universitatea de Vest și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași nu au astfel de planuri, la Universitatea din Craiova, decanul Facultății de Drept, Gabriel Olteanu, este citat spunând că s-a agreat la nivel de facultate varianta renunțării la lucrarea de licență din sesiunea iulie 2025, decizia finală urmând să fie luată în Senatul universității la finalul acestei luni. La Sibiu, discuțiile pe această temă erau în curs zilele trecute.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list