Ministrul Barbu anunță de la Bruxelles: Comisia Europeană a aprobat banii pentru fermierii afectați de secetă

Fermierii afectați de secetă vor primi despăgubiri, banii fiind aprobați de CE, anunță ministrul Agriculturii, deputatul de Olt Florin Barbu.

Vești bune pentru fermierii afectați de secetă după primele negocieri de la la Bruxelles. Acestea au fost transmise cu puțin timp înainte de ministrul Florin Barbu.

,,Comisia Europeană ne-a aprobat 21.6 milioane de euro, sprijin financiar pentru fermierii ale căror culturi de toamnă au fost afectate de secetă. Sunt chiar acum la Bruxelles, la Consiliul AgriFish și continuăm negocierile pentru a primi sprijin financiar din partea Comisiei Europene și pentru culturile de primăvară, așa cum este normal. Așa cum am promis, pentru prima data, vom acorda despăgubiri fermierilor afectați de secetă în anul în care s-au produs calamitățile, pentru că fermierii noștri au nevoie de sprijin acum pentru a pregăti următorul an agricol!,, anunță ministrul Barbu.

Seceta a afectat la nivelul județului Olt aproape 120.000 de hectare de terenuri cultivate cu floarea-soarelui, porumb, mazăre și orzoaică. Pentru a primi ajutorul financiar promis, de 200 euro per hectar calamitat, nu mai puțin de 20.530 de cereri au depus fermierii olteni.

20.530 de fermieri din Olt cu culturi afectate de secetă au solicitat despăgubiri | Realitatea Oltului



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list