Olteanul Ioan Valeriu Nae a câștigat Premiul pentru Interpretare Instrumentală la „Strugurele de Aur”

Printre laureații unuia dintre cele mai mari festivaluri de folclor din țară, Festivalul Național „Strugurele de Aur", se numără și un oltean. Ioan Valeriu Nae a reușit să câștige Premiul pentru Interpretare Instrumentală, naiul său fermecând juriul format din specialiști de prestigiu.

Premiul pentru Interpretare Instrumentală la ediția a XX-a a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur", organizat în perioada 4 – 8 septembrie la Alba Iulia și Jidvei, a ajuns în județul Olt. Zona Romanați a fost reprezentată cu cinste la nai de tânărul artist Ioan Valeriu Nae. În finală au evoluat 24 de concurenți- soliști vocali și instrumentiști din toată țara.

Olteanul a interpretat în concurs ,,Doina de la Vișinaˮ și ,,Brâul oltenescˮ. În prezent este elev al Colegiului Național de Arte ,,Dinu Lipattiˮ București, clasa prof. Matei Victor Marian și activează în cadrul tarafului „Flori de Romanați" al Căminului Cultural Dobrosloveni.

Nae este originar din satul Slăveni al comunei Gostavățu și a început să cânte la vârsta de 7 ani, fiind cursant al Casei de Cultură Caracal. A studiat canto popular, cobza, apoi a descoperit naiul în clasa a V-a, instrument care i-a adus mai multe performanțe la concursuri și festivaluri de gen din țară și străinătate. Printre acestea, Premiul 1 la Festivalul Național "Ion Petreuș" 2022 și desemnarea drept campion mondial la competiția World Championships of Performing Arts – WCOPA USA.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list