Poliția Olt a demarat acțiunile de prevenire a violenței în școli cu Liceul „Alexe Marin”
Activitățile preventiv-educatie în rândul elevilor, prin informarea acestora cu privire la potențiale pericole și conștientizarea de către părinți, profesori și elevi asupra faptului că lipsa de reacție în fața agresiunilor și infracțiunilor înseamnă încurajarea acestor fenomene din anul școlar 2-24-2025 au debutat la nivelul județului Olt astăzi. Startul campaniei „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția." a fost dat de Inspectoratul de Poliție Județean Olt în colaborare cu Jandarmeria și Agenția Națională Antidrog la un liceu slătinean.
În cadrul campaniei naționale „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția.", inițiată de Inspectoratul General al Poliției Române, în această dimineață, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în colaborare cu jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și reprezentanții Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Olt, au desfășurat o serie de activități preventive la Colegiul Tehnologic „Alexe Marin" din municipiul Slatina.
,,Activitățile au vizat prevenirea violenței în mediul școlar, atât fizică cât și psihologică, precum și combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor. Polițiștii și partenerii lor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Olt au organizat întâlniri și discuții interactive cu elevii, în care au fost prezentate informații esențiale despre recunoașterea și raportarea situațiilor de abuz, hărțuire și violență de orice fel. Mesajele principale ale acestei campanii, „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția.", subliniază importanța comunicării și raportării imediate a oricăror comportamente necorespunzătoare, fie că este vorba de violență fizică, bullying sau presiuni legate de consumul de substanțe interzise,, arată IPJ Olt.
În cadrul activităților, elevii au fost încurajați să își dezvolte curajul de a vorbi deschis despre problemele lor și să solicite sprijinul autorităților sau al profesorilor în situațiile de risc, expunându-se faptul că tăcerea poate amplifica aceste probleme, în timp ce vocea lor poate fi soluția pentru prevenirea sau stoparea acestora.
Reprezentanții Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Olt Olt au utilizat ochelari care simulează efectele consumului de substanțe psihoactive, oferindu-le elevilor o experiență interactivă și educativă despre modul în care aceste substanțe afectează percepția, coordonarea și capacitatea de a lua decizii. Această demonstrație practică a fost menită să crească gradul de conștientizare asupra riscurilor majore la care se expun cei care consumă droguri.
,,Aceste activități preventive s-au desfășurat cu sprijinul direct al unității de învățământ și al cadrelor didactice, iar scopul principal este acela de a contribui la crearea unui mediu educațional sigur, care să susțină dezvoltarea armonioasă a copiilor și tinerilor. Inspectoratul de Poliție Județean Olt împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt și Agenția Națională Antidrog își reafirmă angajamentul de a continua aceste acțiuni pe parcursul întregului an școlar, în toate unitățile de învățământ, pentru a preveni și reduce cazurile de violență și consum de droguri în mediul școlar,, mai transmite poliția olteană.
de pe realitateaoltului.ro
No comments