Poliția Olt: Fiecare școală din județ are polițiști responsabili de siguranța elevilor și cadrelor didactice

Noul an școlar a debutat ieri fără incidente, iar pentru a se asigura că spațiul de învățământ și zonele adiacente sunt sigure pentru elevi și cadre didactice, polițiștii olteni, prin structurile sale de siguranță școlară, rutieră și ordine publică, vor derula numeroase controale, monitorizări și acțiuni de prevenire a fenomenului infracțional.

IPJ Olt are drept obiectiv și în noul an școlar siguranța elevilor și cadrelor didactice. De aceea, fiecare unitate de învățământ a fost arondată unor oameni ai legii care să știe tot ce mișcă și să poată interveni la timp.

,,În urma întâlnirilor realizate cu toate instituțiile și structurile cu responsabilități în domeniul siguranței școlare, a fost stabilită arondarea unităților școlare din competența Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și Poliției Locale Slatina, pentru activitățile de menținere a ordinii publice în zona unităților de învățământ, afluire/ defluire, precum și orice alte activități ce vor fi desfășurate în zona acestora.  O altă componentă importantă perioadei premergătoare debutului de an școlar a fost reprezentată de stabilirea polițiștilor responsabili pentru fiecare școală în parte, datele de contact ale acestora urmând a fi expuse, la vedere, în fiecare unitate de învățământ.,, anunță IPJ Olt.

Acțiunile și activitățile desfășurate de polițiștii olteni în mediul școlar vor continua pe parcursul întregului an școlar 2024-2025 și vor viza, în principal, controale în trafic pentru verificarea stării psihofizice a conducătorilor auto, utilizării centurilor de siguranță și respectării normelor rutiere și a legalității transporturilor. De asemenea, polițiștii rutieri vor fi prezenți în zona unitților de învățământ, pentru asigurarea fluenței și a siguranței rutiere, astfel încât copiii să se întoarcă la locuință, în siguranță.

Nu în ultimul rând, polițiștii vor desfășura activități preventiv-educatie în rândul elevilor, prin informarea acestora cu privire la potențiale pericole, prezentându-le, totodată, sfaturi educative referitoare la comportamentul preventiv la școală, la dezvoltarea unor relații armonioase cu colegii, bazate pe prietenie și respect, precum și siguranța la locul de joacă.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list