Primăria Slatina cere Guvernului fostul sediu al judecătoriei

Potrivit protocolului încheiat între Primăria Slatina și Tribunalul Olt în 15 iulie 2015 ce prevede ca după mutarea Judecătoriei Slatina în noul sediu (fosta clădire BNR) clădirea de pe strada Lipscani să fie trecută în domeniul public al municipiului,  administrația slătineană solicită Guvernului României transferul.

Din anul 1949 până în mai 2024, Judecătoria Slatina a funcționat pe strada Lipscani în fostul Hotel Jianu, clădire monument istoric. S-a mutat în fosta clădire a Băncii Naționale, trecută printr-un amplu proces de consolidare, extindere și reabilitare, o bijuterie arhitecturală scăpată de la ruină printr-un protocol de cedare-primire între Primăria Slatina și Ministerul Justiției, investiția ridicându-se la peste 11 milioane de lei.

O clădire de patrimoniu, sediu nou pentru Judecătoria Slatina | Realitatea Oltului

Se inaugurează noul sediu al Judecătoriei Slatina. Fosta clădire BNR capătă o nouă utilitate | Realitatea Oltului

O data cu mutarea în noul sediu, municipalitatea va prelua fostul imobil al Judecătoriei, în care intenţionează să mute mai multe servicii, unul dintre acestea fiind Direcţia Economică amplasată în prezent la parterul Căminului de bătrâni. În acest sens, Primăria Slatina va solicita Guvernului transferul din domeniul public al statului și din administrarea Tribunalului Olt, în domeniul public al municipiului Slatina, a imobilului situat în municipiul Slatina, strada Lipscani, nr.49, județul Olt. Acesta va fi initial suspus aprobării aleșilor locali, potrivit procedurilor legislative, proiectul de HCL fiind inclus pe ordinea ședinței de mâine, 24 septembrie.

Transferul se va realiza prin hotărâre a Guvernului. Preluarea fostului sediu al Judecătoriei Slatina de către administrația municipală a fost parafată prin protocol în anul 2015. Imobilul este compus din: teren în suprafață de 1.035 mp și construcție cu regim de înălțime S+P+M, cu suprafață construită la sol de 677 mp și construită desfășurată 1.456 mp, cu o valoare de inventor de 2,7 milioane lei.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list