Primarul Balșului, în comunicare LIVE cu cetățenii: Avem deschise 20 de șantiere pentru apă, canalizare și asfaltare

La patru ani de la preluarea mandatului de edil al orașului Bal și în pragul începerii unui nou mandat, primarul Cătălin Rotea a intrat în legătură cu cetățenii urbei prin intermediul unei postări LIVE pe pagina de socializare, prezentând principalele investiții aflate în derulare și care vor fi implementate pentru a schimba în bine imaginea localității și nivelul de trai al cetățenilor.

Administrația Rotea se poate mândri la Balș cu 43 de proiecte de investiții finalizate în mandatul 2020-2024, iar în prezent în urbea de pe malul Oltețului sunt deschise 20 de șantiere. Se lucrează la introducerea utilităților, la asfaltare, la construire locuințe, zone de agrement, bazin de înot, sală de sport, centru multifuncțional. Stadiul investițiilor a fost prezentat aseară de către primarul Cătălin Rotea locuitorilor prin intermediul unei sesiuni LIVE de comunicare pe o rețea de socializare:

https://fb.watch/uObtWw8LA8/

Potrivit edilului, se lucrează la extinderea canalizării în cartierul Vîrtina, stadiul proiectului fiind la 90%, urmând a se monta stațiile de epurare și a se asfalta. Rotea promite că toate străzile pe care s-a intervenit cu lucrări de apă și canalizare se vor asfalta, în prezent administrația locală lucrând la studiul de fezabilitate al investiției. În următoarea săptămână se va asfalta str. Crizantemelor, iar strada Tudor Vladimirescu va fi asfaltată în primăvară. Se lucrează la reabilitarea trotuarelor pe str. Frații Buzești, iar pe str. 1 Decembrie lucrările se apropie de finalizare. De asemenea, se lucrează la parcurile Balta Gării și Gengea, se va începe la cel de la Petre Pandrea și se va da ordin de începere a lucrărilor pentru reabilitarea blocurilor 6,7,8,9 din spatele primăriei.

Prin proiectul finanțat prin programul ,,Anghel Salignyˮ de extindere a rețelei de canalizare în cartierele Româna, Corbeni și străzile laterale din Vîrtina, mare parte din rețea a fost introdusă și se vor demara lucrările de refacere a infrastructurii rutiere. Totodată, se vor da în folosință în curând rețelele de apă introduse pe Cuza Vodă și Mâinești.

În ceea ce privește locuințele, se află în construcție cele 30 de locuințe nZEB cu consum zero de energie, se lucrează la construcția a 48 de locuințe sociale și s-a obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării pentru construirea a încă 24 de locuințe pentru tineri.

Primarul Cătălin Rotea a mai dezvăluit că anul viitor va fi finalizată construcția Centrului de Primiri Urgențe pentru dotarea căruia se va da drumul în curând la procedura de achiziționare a echipamentelor moderne.

Alte proiecte importante aflate în derulare sunt: sistematizarea Școlii Vîrtina cu construire teren de sport și zonă de agrement, construirea bazinului de înot, a sălii de sport cu 180 de locuri și a centrului multifuncțional în care este inclus și un cinematograf.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list