Școala începe în Olt cu zeci de unități în șantiere, elevi relocați și 116 clădiri fără aviz ISU de siguranță la incendii

Săptămâna viitoare se deschide noul an școlar, iar în județul Olt mii de elevi vor învăța în alte spații decât unitățile lor școlare, aflate încă în șantiere, ori în clădiri nesigure. Potrivit autorităților, peste 100 de unități de învățământ din județ nu au aviz sanitar de funcționare sau de securitate la incendiu.

Se lucrează în forță la renovarea corpului școlar, internatului și cantinei Liceului Teoretic ,,AI Cuzaˮ Corabia | Realitatea Oltului

Noul an școala va începe în județul Olt cu aceleași probleme. Astfel, mii de elevi vor continua să învețe în clădiri fără avize sanitare de funcționare sau de protecție la incendiu, iar alte peste 2000 de preșcolari și elevi vor învăța în spații improvizate pentru că în clădirile grădinițelor, școlilor și liceelor la care sunt înmatriculați se află în reabilitare, iar lucrările vor dura. Este cazul a 26 de unități de învățământ din care elevii vor fi relocați, în localitățile: Voineasa, Osica de Jos, Morunglav, Găneasa, Teslui, Schitu, Vâlcele, Tătulești, Sârbii Măgura, Bircii (orașul Scornicești), Mihăești, Corabia, Orlea, Caracal -două unități de învățământ, Slătioara, Dobrosloveni, Bucinișu și Liceul Tehnologic Drăgănești Olt.

Potrivit prefectului de Olt Ștefan Nicolae, avem 116 clădiri ale unităților de învățământ care nu au autorizație ISU, 298 nu necesită, iar 51 sunt în curs de avizare.

,,Împreună cu autoritățile locale, s-au făcut eforturi pentru ca elevii să aibă locații conforme din toate punctele de vedere pentru deschiderea noului an școlar. Din totalul unităților de învățământ și a corpurilor de clădiri, 90% dintre ele au grupurile sanitare în interiorul imobilelor, 73 la sută din unitățile de învățământ, la fel corpuri și structuri, sunt alimentate cu apă din rețeaua publică, 66%, chiar 67% au și apă caldă, iar 44 la sută dintre ele sunt conectate și la rețeaua publică de canalizare. Deci, s-au făcut eforturi în ultimii ani. Sperăm ca până la 1 ianuarie și cele 26 de unități în care încă se lucrează să crească procentul unităților de învățământ, care au toate condițiile necesare", declară inspectorul școlar general adjunct Mariana Gheorghe.

Autoritățile dau asigurări că toate școlile se vor deschide pe 9 septembrie și că se va întâmpla în cele mai bune condiții posibile.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list