Se deschide Biblioteca „Virgil Mazilescu” în sediul Casei de Cultură Corabia

Iubitorii de carte vor fi primiți de acum înainte într-un nou sediu, modern, al Bibliotecii orășenești „Virgil Mazilescu" Corabia. Administrația orașului-port la Dunăre a decis ca aceasta să funcționeze în clădirea Palatului Cosma, o bijuterie arhitecturală reabilitată și modernizată anii trecuți cu o investiție de peste 3 milioane de lei, prin Compania Națională de Investiții.

Primăria Corabia anunță că va redeschide biblioteca orășenească. Aceasta va funcționa de a finele săptămânii în sediu nou. ,,Sâmbătă, 21 septembrie, ora 10,00, vă invităm la deschiderea oficială a Bibliotecii „Virgil Mazilescu" – Corabia, situată la parterul Casei de Cultură, strada Popa Șapcăˮ, a anunțat administrația Orașului Teilor.

Astfel, biblioteca ce dispune de un fond de carte ce numără aproximativ 60000 de volume, va funcționa în clădirea cunoscută drept Palatul Cosma Constantinescu, unul dintre cele mai valoroase edificii construite în stil neoclasic pe teritoriul României. Bilioteca din Corabia a fost înființată în anul 1951,  a adoptat patronajul spiritual al poetului născut în urbe din anul 1998 și a funcționat până acum în mai multe sedii.

În cadrul evenimentului de deschidere va avea loc și lansarea de carte „Corabia – zone limitrofe, între legendă si adevăr", Editura Armonii Culturale, autor Elena Tănase.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list