Selecție de copii la Caracal, care să învețe și să ducă mai departe călușul

Magicul dans aflat în patrimoniul UNESCO este promovat spre dăinuire cu responsabilitate în județul Olt de zeci de ansambluri de copii. Iar pentru a asigura garda de mâine a virtuoșilor dansatori care să spună mai departe ,,povesteaˮ călușului, la Caracal a fost dat startul selecției de juniori 9-11 ani.

Virtuozitatea dansatorilor, ritmurile amețitoare și ținutele speciale fac spectacol pe marile scene naționale și internaționale, călușarii olteni fiind apreciați și răsplătiți cu aplauze și premii. Iar de Rusalii, din moși- strămoși, cete de călușari se avântă pe ulițe, respectând cu sfințenie cea mai mare tradiție oltenească. Pentru ca acest dans magic să fie cunoscut în rândul cât mai  multor tineri care să ducă mai departe tradiția, la Caracal se fac selecție de copii.

Astfel, Centrul Cultural ˮRadu Serbanˮ -cercul de dansuri populare și Ansamblul Folcloric Romanați organizează selecții pentru băieți cu vârste între 9-11 ani. Înscrierile se fac pe parcursul acestei luni, iar cursurile încep în luna octombrie. Cei interesați pot afla mai multe detalii la sediul centrului- clădirea taxe si impozite etaj. 2 ori la tel: 0746166227.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list