Viață salvată la SJU Slatina pentru un nou-născut transferat de urgență din Alexandria. Minunea datorată medicilor și dotărilor unui spital superior

Cu dotări care fac ca mulți nou-născuți să fie transferați de la spitalele din județ, dar și de la Drăgășani sau Alexandria la secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, cea mai mare unitate medicală cu paturi din județul Olt anunță un nou caz de salvare a vieții unui pacient ajuns în stare critică. Este vorba despre un bebeluș născut prematur, transferat din Alexandria, care avea nevoie de incubator performant și de aparatură pentru susținerea respirației.

La SJU Slatina, salvarea unui bebeluș născut prematur a devenit normalitate. Grație investițiilor de care unitatea medicală dispune. Iar minunea prin care specialiștii spitalului au reușit să mențină un nou-născut în viață s-a petrecut în cazul unui copil transferat din Alexandria.

,,Nașterea unui copil este miracolul vieții. În unele cazuri este vorba și de o luptă suplimentară, de un efort făcut cu delicatețe, contracronometru, de oameni pregătiți, dotați cu aparatura care face diferența dintre speranță și deznădejde. Astăzi, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, un complex de factori ce țin de resursa umană, dar și de investițiile făcute în dotări, dau dreptul la viață micuților. Chiar zilele acestea a fost transferat de la Alexandria un nou-născut prematur, cu vârsta de gestație de 34/35 de săptămani, care avea nevoie de incubator performant și de aparatură pentru susținerea respirației. Mama nou-născutului avea ca și factor de risc membrane rupte de 15 ore…Au ajuns la spitalul nostru, la 20 de ore de viață ale copilului. Acum, la câteva zile de viață, nou-născutul este stabil, este sub tratament specific și sub monitorizare continuă. Asemeni acestui nou-născut, mulți alții sunt transferați de la spitalele din județ, dar și de la Drăgășani sau Alexandria. Toți acești copii sunt transferați la secția de Neonatologie a spitalului nostru pentru dotările acesteia, care sunt corespunzătoare unui spital de grad superior,, anunță SJU Slatina.
Potrivit dr. Lucica Alexe, medic primar de neonatologie, medicul șef al acestei secții, pe lângă aparatura performantă – incubatoare de ultimă generație, ventilatoare invazive și non-invazive, monitoare de funcții vitale, aparat de radiologie digital mobil, ecograf, secția dispune și de personal specializat, competent, disponibil, oferind asistență nou-născuților și părinților în tendințele vremurilor.
,,Și, aici la noi, la Neonatologie, ținem pasul cu cele mai importante investiții în materie de aparatură performantă. Partenerul principal al proiectului în care sănătatea contează este Consiliul Județean Olt. Avem susțineri și din sponsorizări și alte surse. În acest proiect, ultima investiție, susținută de Consiliul Județean Olt, a țintit îmbunătățirea funcțiilor ecografului existent. Acesta a fost upgradat cu un Software Doppler continuu pentru ecografie cardiacă nou-născuti care ajută la diagnosticarea nou-născuților cu malformație cardiacă congenitală, exact așa cum astfel de servicii sunt oferite în unitățile medicale dedicate pe o singură specialitate. Și nu ne oprim aici, urmărim fiecare pas făcut de cercetarea și tehnologia medicală pentru a aduce la Slatina standardul de calitate al timpului prezent,, mai anunță unitatea medicală.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list