Activitatea zilierilor, controlată de ITM Olt

Inspectorii de muncă olteni au verificat activitatea derulată de nouă agenți economici folosind zilieri. Neregulile depistate nu au fost grave, soldându-se în mare parte cu stabilirea măsurilor de remediere.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat, în perioada 2 – 7 octombrie, Campania Națională privind respectarea legislației în exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri. Inspectorii de muncă au efectuat acţiuni de control la 9 beneficiari, la care desfăşoară activitate 110 zilieri.

,,Au fost dispuse 4 măsuri de remediere a deficienţelor constatate şi a fost aplicat un avertisment pentru nerespectarea duratei zilei de muncă pentru un zilier minor. Cele mai frecvente deficienţe constatate sunt: completarea Registrului electronic de evidență a zilierilor cu date eronate; nerespectarea prevederilor legale cu privire la faptul că zilierul minor care are capacitatea de muncă va putea lucra 6 ore pe zi, dar nu mai mult de 30 de ore pe săptămână; nerespectarea prevederilor legale cu privire la obligaţia beneficiarului de a informa zilierul cu privire la activitatea pe care urmează să o presteze, precum şi cu privire la drepturile şi obligaţiile saleˮ, declară inspectorul șef al ITM Olt, Cristian Ungureanu.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list