ALRO pune în funcțiune o instalație de ultimă generație, investiția fiind de 13,7 milioane de lei, dar și o nouă identitate vizuală

O nouă unitate de tăiere la dimensiune a aluminiului, CUTSMART SYSTEMS, a devenit operațională la Alro, parte a investițiilor de optimizarea a eficienței. Totodată, compania anunță reîmprospătarea identității vizuale pentru a reflecta ultimele decenii de trecere la produse complexe, pentru industria aeronavală

Unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, Alro a pus în funcțiune noua sa facilitate de ultimă generație pentru prelucrarea aluminiului, CUTSMART SYSTEMS, care urmează să diversifice și mai mult gama de producție a companiei. Această instalație de ultimă generație, operațională în urma unei investiții de 13,7 milioane de lei, se va concentra pe tăierea de înaltă precizie a produselor din aluminiu, adaptate nevoilor specifice ale clienților din diverse industrii.

„Lansarea CUTSMART SYSTEMS reprezintă un moment de referință în parcursul ALRO către inovație și excelență. Această facilitate nu doar că ne va extinde capacitățile, ci ne va permite să răspundem mai eficient cerințelor tot mai complexe ale clienților noștri. În plus, contribuie la reducerea emisiilor de CO2 prin optimizarea transportului și livrarea exactă a cantității de metal necesare. Punerea în funcțiune a noii noastre unități de producție este un exemplu clar al modului în care implementăm strategia noastră pe termen lung de a deveni un furnizor de produse din aluminiu din ce în ce mai sofisticate, eficiente și cu amprentă ecologică redusă. Aceasta este o transformare continuă, începută în urmă cu peste 20 de ani, care se reflectă și în imaginea noastră. Venim astfel cu mândrie în fața publicului cu un brand revitalizat, subliniind angajamentul nostru pentru un viitor durabil și pentru progres atât în industria aluminiului, cât și în gestionarea protecției mediului.", a declarat Marin CILIANU, director general al ALRO.

Odată cu lansarea CUTSMART SYSTEMS, ALRO anunță și o inițiativă cuprinzătoare de revitalizare a mărcii care este în curs de implementare. Noua imagine a companiei evidențiază transformarea pe care ALRO a întreprins-o în ultimii 20 de ani și rezultatele investițiilor de peste 900 de milioane USD în tehnologie, eficiență și reducerea amprentei de mediu.

ALRO este o subsidiară a Vimetco PLC (Republica Cipru), un producător global de aluminiu primar și prelucrat integrat vertical. Structura acționarilor ALRO este: Vimetco PLC (54,19%), Pavăl Holding (23,21%), Fondul Proprietatea (10,21%) și alții (12,39%). Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. – producătorul de aluminiu, Alum S.A. – producătorul de alumină, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Vimetco Trading – vânzări de aluminiu si CCGT- Power Isalnita – asociat.

În funcție de capacitate, ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați vertical din Europa, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa de aluminiu electrolitic, o capacitate de reciclare deseuri aluminiu de 100.000 tpa, rezultând o producție de metal lichid reciclat de 94.000 tpa. Capacitatea Turnătoriei de aluminiu este de 309.600 tpa precum și facilități de procesare de 140.000 tpa, în aluminiu laminat la cald și la rece și divizia de extruziune. Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list