CAS Olt: Condițiile în care asigurații pot beneficia de vaccinuri COMPENSATE

Casa de Sănătate Olt informează asigurații din județ cu privier la condițiile în care  pot beneficia de vaccinuri pe bază de prescripție electronică utilizată în sistemul de asigurări sociale de sănătate

Anumite categoriile de populație beneficiază de prescrierea, eliberarea şi decontarea în regim de compensare de 50% sau 100% a medicamentelor imunologice folosite pentru producerea imunităţii active sau pentru prevenirea unor boli transmisibile.

De vaccinul gripal beneficiază compensat 100% copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 19 ani, gravidele, persoanele cu vârsta cuprinsă între 19 și 65 de ani cu anumite boli cronice, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar. Persoanele cu vârsta între 45 și 65 de ani, fără boli cornice beneficiază de vaccinul gripal compensat 50%.

Vaccinul pneumococic  se acordă compensat 100% copiilor cu vârsta mai mică de 19 ani, născuți înainte de 01.10.2017, persoanelor cu vârsta cuprinsă între 19 și 65 de ani cu anumite boli cornice, persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani și personalului de specialitate medico-sanitar și auxiliar.

Vaccinul meningococic  se acordă compensat 100% persoanelor cu vârsta între 6 săptămâni și 65 de ani cu anumite boli cornice și persoanelor de peste 65 de ani.

De vaccinul Papilomavirus (HPV) – beneficiază compensat 50% femeile cu vârsta cuprinsă între 19  și 45 de ani iar persoanele cu vârsta cuprinsă între 11 și 19 ani beneficiază de compensare 100%.

Anumite categorii de persoane beneficază compensat 100% si de următoarele tipuri de vaccin: deftero-tetano-pertussis (tuse convulsive), hepatitic B, varicelic și rujeolic-rubeolic-urlian.

Aceste vaccinuri sunt cuprinse în sublista E de medicamente compensate, în secţiunea E1 pentru cele compensate 50% din prețul de referință și în secțiunea E2 pentru cele compensate 100% din prețul de referință.

,,Prescrierea vaccinurilor se efectuează conform protocoalelor terapeutice elaborate de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii, de medici de toate specialităţile aflaţi în contract cu o casă de asigurări de sănătate, în urma consultației sau la externarea din spital, iar prescripția medicală electronică pentru aceste medicamente este valabilă 30 de zile. Administrarea vaccinurilor din sublista E se efectuează de medicii vaccinatori (medici de familie, epidemiologi, de boli infecţioase, pediatri sau medici din orice altă specialitate care au un atestat de vaccinologie) sau de farmaciștii vaccinatori în cazul vaccinului gripal,, explică CAS Olt.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list