Cei mai buni dansatori de jocuri populare din Olt se-ntrec sâmbătă la festivalul din Osica de Sus

Cei mai buni dansatori populari ai Oltului- copii, adolescenți și maturi își etalează măiestria sâmbătă, 12 octombrie, la Festivalul-concurs al jocurilor tradiționale organizat în comuna Osica de Sus. Câștigătorii fi răsplătiți pentru contribuția la perpetuarea tradițiilor oltenești cu premii în bani.

Cu o bogată zestre de jocuri populare autentice, păstrate și redate în mare parte cu respectarea stilului zonal, județul Olt se poate mândri și cu dansatori tineri care vor să ducă mai departe acest tezaur în circuitul valorilor spirituale românești. De câțiva ani, la Osica de Sus este organizat un festival-concurs care să scoată la lumină această zestre nealterată, așa cum este ea transmisă din străbuni, din vatra satului. Cea de-a VI-a ediție a Festivalului-concurs de jocuri populare, tradiționale ,,Alexandru Drăghici", organizată de Centrul Județean de Cultură și Artă Olt împreună cu Primăria Osica de Sus va avea loc pe 12 octombrie, la Căminul Cultural. Juriul, format din specialiști, va urmări valorificarea și conservarea jocurilor populare locale și portului autentic, specifice fiecărei zone, în special acuratețea stilului local de execuție.

Concursul va fi organizat pe trei secțiuni de vârstă: copii sub 16 ani, adolescenți sub 25 de ani și maturi peste 25 de ani, precum și pe trei secțiuni de execuție: dans fete, dans băieți și dans mixt.

Festivalul se va încheia cu recitalurile soliștilor profesioniști ai Oltului Cătălin Bărbulescu și Mădălina Drăgan, acompaniați de taraful secției de Arte și Meșteșuguri a CJCA Olt.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list