Fermierii afectați de secetă își pot suspenda creditele, anunță ministrul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, deputatul de Olt Florin Barbu, a anunțat aprobarea, în ședința de Guvern de ieri, a plății despăgubirilor pentru calamitățile înregistrate de toți fermierii în anul agricol 2023-2024. Totodată, fermierii afectați de secetă își pot suspenda creditele. Seceta a afectat la nivelul județului Olt aproape 120.000 de hectare de terenuri cultivate cu floarea-soarelui, porumb, mazăre și orzoaică.

Ministrul Barbu: Am aprobat plata despăgubirilor pentru calamități. Sprijinul este de 1000 de lei/ha | Realitatea Oltului

O măsură prin care se urmărește prevenirea falimentele firmelor din tot lanțul agricol și pentru a-i ajuta pe cei care produc hrană românească este anunțată de către ministrul Agriculturii: suspendarea creditelor fermierilor afectați de secetă.

,,În urma numeroaselor discuții avute cu fermierii care au probleme cu rambursarea creditelor și se temeau că vor ajunge la faliment, am găsit o soluție: posibilitatea suspendării creditelor, până la 1 august 2025. În plus, se suspendă și executările silite și orice alte măsuri de recuperare a creanțelor, inclusiv cereri de deschidere a procedurii insolvenței. Pentru a beneficia de această măsură, fermierii trebuie să prezinte un proces verbal prin care să demonstreze că peste 50% din culturi au fost afectate de secetă! Este o măsură pe care o luăm pentru a preveni falimentele firmelor din tot lanțul agricol și pentru a-i ajuta pe cei care produc hrană românească! Este calea sigură de susținere a agriculturii și a fermierilor noștri!ˮ, a anunțat Florin Barbu.

Declarația VIDEO:

https://fb.watch/v7fVPdfNhp/

La nivelul județului Olt, pentru a primi ajutorul financiar promis, nu mai puțin de 20.530 de cereri au depus fermierii olteni: 10.189 solicitanți de despăgubiri pentru 35.440ha cultivate cu porumb calamitate, 8754 solicitanți -76.311ha floarea-soarelui, 716 solicitanți- 4.837ha mazăre și 19 solicitanți- 173 ha orzoaică.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list