Ministrul Barbu: Am aprobat plata despăgubirilor pentru calamități. Sprijinul este de 1000 de lei/ha

Ministrul Agriculturii, deputatul de Olt Florin Barbu, a anunțat aprobarea, în ședința de Guvern de ieri, plății despăgubirilor pentru calamitățile înregistrate de toți fermierii în anul agricol 2023-2024.  Seceta a afectat la nivelul județului Olt aproape 120.000 de hectare de terenuri cultivate cu floarea-soarelui, porumb, mazăre și orzoaică.

Un sprijin financiar de două miliarde d elei va ajunge la fermierii afectați de secetă.

,,Este pentru prima dată când despăgubirile de secetă se acordă în anul agricol în care s-au produs calamitățile. Am făcut acest lucru pentru că știm câtă nevoie au fermierii noștri de finanțare pentru a pregăti noul an agricol.  Sprijinul este de 1000 de lei pe hectar calamitat, conform proceselor verbale de constare a pagubelor. Beneficiază de acest sprijin orice fermier care a depus o cerere de plată la APIA și care deține un proces de constatare a pagubelor din care reiese că suprafața calamitată este de cel puțin 30%, indiferent dacă este persoană fizică, întreprindere individuală sau familială sau persoană juridică. Le mulțumesc tuturor colegilor din instituțiile din subordinea Ministerului Agriculturii care s-au mobilizat exemplar și au centralizat în timp record pagubele înregistrate. Aceasta este calea sigură pentru dezvoltarea agriculturii! Acest guvern demonstrează încă o dată că înțelege foarte bine dificultățile cu care se confruntă fermierii noștri și intervine la timp pentru a le oferi ajutor pentru a continua să producă românește!ˮ, a transmis ministrul Florin Barbu.

DECLARAȚIA VIDEO:

https://fb.watch/v7g4d4BUl7/

La nivelul județului Olt, pentru a primi ajutorul financiar promis, nu mai puțin de 20.530 de cereri au depus fermierii olteni: 10.189 solicitanți de despăgubiri pentru 35.440ha cultivate cu porumb calamitate, 8754 solicitanți -76.311ha floarea-soarelui, 716 solicitanți- 4.837ha mazăre și 19 solicitanți- 173 ha orzoaică.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list