ˮMoromeții 3ˮ difuzat la Caracal și Slatina înaintea premierii de gală pe marele ecran

La prețuri modice, cel mai așteptat film românesc al anului var ula pe marile ecrane din municipiile Oltului înaintea premierii de gala. ,,Moromeții 3ˮ va fi prezentat cinefililor olteni pe 5 octombrie la Caracal și pe 11 octombrie la Slatina, majoritatea biletelor fiind deja vândute.

Ecranizarea ,,Moromețiiˮ merge mai departe cu povestea scrisă de regizorul Stere Gulea, partea a treia nemaifiind inspirată din romanul lui Marin Preda și spunând  povestea lui Niculae la maturitate, în anii '50, cînd el devine un tânăr scriitor apreciat. Filmat în aceeași casă din Talpa, Teleorman, în care a fost adus la viață romanul lui Marin Preda (prima parte în 1985, a doua în 2017),  filmul îl are ca protagonist pe Niculae Moromete, interpretat de actorul Alex Călin.

Premiera de gală a filmului va avea loc în 13 octombrie la Teatrul Național I.L. Caragiale, sala Ion Caramitru, însă înainte este prezentat cinefililor din țară, printre orașele în care ajunge Caravana ,,Morometii 3ˮ fiind și municipiile Oltului. La Caracal, filmul va fi difuzat pe 5 octombrie, ora 18.00, la Teatrul Național, prețul unui bilet fiind de 30 de lei. La Slatina, difuzarea se va face 11 octombrie, cu începere de la ora 19:00, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu", prețul unui bilet fiind de 25 de lei.

Distribuția este una de excepție, reunind câțiva dintre cei mai renumiți actori români, alături de tinere talente. În rolurile principale îi vor juca Alex Călin (Niculae Moromete), Horațiu Mălaele (Ilie Moromete), Mara Bugarin, Olimpia Melinte, Iulian Postelnicu, Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru, Oana Pellea, Toma Cuzin, Laurențiu Bănescu, Conrad Mericoffer, Dorina Chiriac, Ana Ciontea, Cătălin Herlo, Aida Economu.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list