Nou pod peste Olt între Corabia și Turnu Măgurele. CNAIR a lansat licitația

Un nou pod peste râul Olt, între Corabia și Turnu Măgurele, va fi construit cu finanțare din Fonduri Europene Nerambursabile. Acesta va avea o lungime de minim 387m. CNAIR a lansat licitația pentru construcție.

Peste doi ani de zile, peste râul Olt se va trece de la Turnu Măgurele la Corabia pe DN 54 pe un pod nou. Compania de Drumuri a lansat ieri licitația de construire a noii structure, podul actual fiind într-o stare avansată de degradare. Valoarea contractului este de 115 milioane de lei.

„Durata estimată pentru proiectarea și execuția lucrărilor este de 84 de luni, incluzând 6 luni pentru proiectare, 18 luni pentru execuția lucrărilor și 60 de luni pentru perioada de garanție a acestora. Obiectivul principal al contractului este construcția unui nou pod peste râul Olt, care va contribui la creșterea capacității de transport și la asigurarea traversării în siguranță a râului Olt pe DN 54, dinspre Turnu Măgurele către Corabia. Construirea unui nou pod peste râul Olt va contribui la creșterea capacității de transport și va permite traversarea în siguranță a râului pe DN 54, dinspre Turnu Măgurele spre Corabia, conform standardelor moderne de siguranță rutieră. Soluția tehnică propusă presupune înlocuirea podului existent cu unul nou, având o lungime totală de minimum 387,00 metri, proiectat pentru a răspunde cerințelor actuale de trafic și durabilitate. Finanțarea acestui proiect ambițios va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile, prin intermediul Programului Transport (PT) 2021-2027,, anunță CNAIR.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list