O nouă amendă pentru poluarea Slatinei, dată de Garda de Mediu Olt: 50.000 lei și oprirea activității

Încă o amendă uriașă, dar și oprirea activității, a dispus Garda de Mediu Olt la Slatina, în cazul unei societăți depistată poluând atmosfera.

Din cauza unor probleme tehnice, noxele emise în urma procesului tehnologic de topire/turnare la o societate slătineană de pe str. Constructorului au atras atenția comisarilor de mediu. Poluarea a fost taxată dur.

,,Continuă acțiunile nocturne ale Gărzii de Mediu Olt cu privire la calitatea aerului înconjurător in municipiul Slatina. În urma ultimelor verificări s-a constatat că din activitatea unei societăți se emiteau in atmosferă emisii consistente de noxe. Din verificările efectuate s-a constatat că instalația de topire/turnare era in avarie din cauza unor probleme tehnice și s-a dispus oprirea procesului tehnologic până la remedierea deficiențelor.  Pentru că nu a anunțat incidentul la GNM-CJ Olt, societatea a fost sancționata contravențional cu amenda in valoare de 50000 de lei conform prevederilor OUG 195/2005 cu modificările și completările ulterioare,, anunță Garda de mediu Olt.

Reamintim că Slatina este una dintre localitățile cele mai poluate din România, potrivit unui text de lege care dă posibilitatea reducerii vârstei standard de pensionare locuitorilor municipiului dar și celor de pe o rază de 8km în apropiere.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list