Profesor slătinean, nominalizat la Premiile de Excelență ale Summitului European de la Paris

Printre profesorii inspiraționali care cresc cariere magnifice în diverse domenii, nominalizați la Premiile de Excelență ale Summitului European de la Paris din acest an, s-a numărat și profesorul de fizică slătinean Dumitru Combei. Rezultatele sale au plasat România an de an printre cele mai bune țări la competiții internaționale.

Ediția din acest an a Summitului European de la Paris l-a adus printre personalitățile considerate că care pot inspira tinerii din România, din Europa și din întreaga lume și pe Dumitru Combei, profesor de fizică la Centrul Județean de Excelență Olt și Colegiul Național Ion Minulescu Slatina. Premierea celor care au dat țării numeroși olimpici a fost propusă de directorul de inovare în sectorul aerospațial din Franța, Dr. Florin Păun, fost olimpic în fizică și fondator al Summitului European de la Paris din 2002.

,,Am dorit ca ediția din 2024 a Summitului nostru anual să aducă un omagiu tuturor olimpicilor și profesorilor lor, dar și celor care au întruchipat valorile și spiritul Olimpismului în activitățile lor de ani de zile și care inspiră pentru o societate în care efortul personal, Sacrificiul de sine, respectul pentru ceilalți, tenacitatea, împărtășirea sunt alegeri evidente de-a lungul vieții lor,, a transmis Florin Păun.

Summitul a fost organizat la Palais Brongniart din Paris, în 27 septembrie. Nominalizarea profesorului slătinean a fost anunțată de către Centrul Județean de Excelență Olt, pe care profesorul l-a reprezentat an de an la concursuri internaționale aducând premii importante pentru România.

,,Domnul profesor DUMITRU COMBEI a fost nominalizat pentru Premiile de Excelență ale Summitului European de la Paris organizat de presa europeană și de elitele din diaspora științifică și de inovare. Dr. Florin Paun, fondatorul Summitului European de la Paris, vrea să aducă un omagiu profesorilor care au contribuit la educația românilor din diaspora științifică și de inovare și va pune în lumină în 2024 personalități de excepție, profesori ca dumneavoastră care pot inspira tinerii secolului 21. Nu este niciodată prea târziu sau prea devreme să punem în lumina EXCELENTĂ, efortul personal al unor persoane remarcabile și inspirate, al unor companii și instituții admirabile prin sprijinul lor în recrutare, formare, creare de valoare și pertinență, valori care trebuie să inspire generațiile secolului 21. Este vorba despre valorile olimpicilor din toate domeniile (mai ales în matematică, fizică, chimie etc) și ale profesorilor, dar și valorile meritocrației în domenii diverse. Efortul personal, sacrificiul pentru interesul comun, abnegația sunt și vor rămâne exemple pentru întreaga umanitate. Felicitări, domnule profesor!ˮ, a transmis CEx Olt.

În acest an, profesorul Combei a fost premiat de Primăria Slatina la "Gala Laureaților" cu Marele Premiu – Medalie de aur pentru reușitele elevilor Gîrniță Laurențiu Mihai, Ștefan Alexandru Gabriel, Bilauschi Simina Gabriela la Mathematical Grammar School Cup Belgrad – Serbia. Și anii trecuți s-a numărat printre cei mai buni profesori ai Slatinei, fiind premiat de Zilele municipiului.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list