Ziua Recoltei, serbată la Slatina cu târg pe Bulevardul AI Cuza, dansuri populare și spectacole susținute de Antonia, Alex Velea, Babacha, ,,Doina Oltuluiˮ

La 10 octombrie, în fiecare an, este sărbătorită Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti, prima ediţie fiind organizată în 2017. Și în acest an sunt organizate târguri şi evenimente la nivel naţional. În județul Olt, Ziua Recoltei va fi organizată la finele săptămânii. Vor fi trei zile în care producătorii autohtoni își vor pune la vânzare produsele pe Bulevardul AI Cuza la Slatina, de la eveniment nelipsind dansurile și cântecele tradiționale, dar și spectacole susținute de artiști de renume.

Ziua recoltei va fi sărbătortă în județul cu peste 9.000 de agicultori pe parcurusl a trei zile: 11- 13 octombrie. Târgul de produse va fi amplasat pe Bulevardul A.I.Cuza în zona cuprinsă între intersecția de la Poștă și intersecția de la fostul Magazin Oltul.

,,Vă invităm să vă achiziționați legume, fructe, produse apicole, brânzeturi și multe altele, direct de la tinerii noștri producători …să le cumpărăm produsele pentru a-i încuraja să rămână în România și să muncească pentru ei și familiile lor, să ducem mai departe viața și tradițiile în Satul Românesc!!  Pe lângă gustoasele si proaspetele produse vom găsii și diferiți comercianți cu dulcegării pentru copii, flori și plante ornamentale, lavandă, și restaurantele mobile care ne vor delecta simțurile cu ce au ei mai bun: mici, pastramă, etc etc ….

Încurajăm și copii din Olt să cunoască și să învețe datinile, obiceiurile, cântece și dansurile noastre pupulare, și peste 250 de frumoși copii îmbrăcați în frumosul nostru port popular Oltenesc, vor urca vineri și sâmbătă pe scena special amenajată în intersecția de la magazinul Oltul …mulțumiri Centrului Județean de Cultură și Artă Olt ! Duminică, pe scena vor urca și prietenii noștri Ansamblul Profesionist Doina OLTULII …Mulțumiri ca ne sunt alături ca de fiecare dată!!!

Și pentru ca am avut un an bun agricol, pe zona de legumicultură, și mulțumim lui Dumnezeu ca ne-a ferit de schimbările climatice, conducerea Asociației Tinerilor Fermieri Olt a luat decizia sa suplimenteze bugetul alocat ca sa avem printre noi, și să ne distrăm împreună, câteva nume care sunt în top în acest moment în România. Fermieri noștri în marea lor majoritate și-au dorit să -i vadă pe scenă pe Antonia și Alex Velea, iar copii fermierilor l-au cerut pe tânărul Babacha … Eu, ca și președinte am pus în aplicare dorințele tuturor și cu multe eforturi dar cum mă știu colegii – mutăm și munții din loc când trebuie – sâmbătă seara vom avea pe scenă pe frumoasa Antonia și pe Alex Velea iar duminică pentru toți copii din Slatina, din județ și pentru copii membrilor noștri, îl vom avea ca invitat special pe Babacha …

Va așteptăm și cu multe alte surprize începând de vineri orele 15.00 până duminică orele 23.00 !  Să ne distrăm Românește !!ˮ, a anunțat Florin Ciobanu, președintele ATF Olt.

Ziua Recoltei este organizată de Asociația Tinerilor Fermieri Olt în parteneriat cu Consiliul Județean Olt și Primăria Slatina.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list