Aproape 28.000 de olteni s-au vaccinat antigripal până acum, în acest sezon
Sezonul rece aduce cu el și numeroase cazuri de infecții respiratorii și pneumonii, dar și simptome mai severe decât manifestările răcelii. Cum gripa este o afecțiune respiratorie și contagioasă ce poate cauza complicații severe precum pneumonie, sinuzita, astm, otita și nu numai, speciașiltii recomandă vaccinarea. Până acum, s-au vaccinat antigripal în Olt aproape 28.000 de persoane.
Autoritățile raportează pentru județul Olt primele cazuri de gripă din sezonul rece 2024-2025 și recomandă vaccinarea antigripală ca fiind cea mai sigură și eficientă măsură de profilaxie care trebuie aplicată cu caracter anual. Potrivit DSP Olt, în săptămâna 04- 10 noiembrie, la nivelul județului s-au înregistrat 447 cazuri de infecții respiratorii acute cu 25 internări, 226 cazuri de pneumonii cu 93 internări, gripă 4 cazuri confirmate prin teste antigenice rapide, la grupa de vârstă 15-49 ani, cazuri izolate la domiciliu.
Vaccinul antigripal poate fi sub forma de injecție sau sub formă de spray nazal și poate fi administrat tuturor persoanelor cu vârsta de peste 6 luni. De la începutul sezonului rece, la nivelul județului Olt au fost realizate 27.766 doze de vaccin: 11.100 doze realizate până la mijlocul lunii trecute și 16.666 doze realizate din 15 octombrie până în prezent
Beneficiază de prescrierea, eliberarea și decontarea în regim de compensare 50% din prețul de referință a medicamentelor imunologice folosite pentru producerea imunității active sau folosite pentru prevenirea unor boli transmisibile persoanele cu vârste ≥ 45 ani și < 65 de ani, fără boli cronice. De prescrierea, eliberarea și decontarea în regim de compensare 100% din prețul de referință a medicamentelor imunologice folosite pentru producerea imunității active sau folosite pentru prevenirea unor boli transmisibile beneficiază: copii cu vârsta ≥ 6 luni și < 19 ani; gravide; persoane cu vârsta ≥ 19 ani și < 65 de ani aflate în una dintre următoarele situații: boli cardio-vasculare cronice, boli respiratorii cronice, boli renale cronice, boli hepatice cronice, boli neurologice cronice, boli metabolice, boli oncologice, boli autoimune, malformații congenitale, obezitate, asplenie, persoane cu infecţie HIV/ SIDA, Terapie imunosupresoare, transplant imunosupresia congenitală; persoane cu vârsta peste 65 de ani; personal medico – sanitar și auxiliar.
de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT
No comments