Cinci școli din Olt, finaliste la Premiile Naționale eTwinning 2024, unități-model la nivel internațional

Cinci școli din județul Olt, deținătoare de Certificate eTwinning, se află printre finalistele naționale ale proiectelor 2024. Școlile eTwinning sunt recunoscute drept modele în domeniile lor, diseminându-și cunoștințele de specialitate din sfera: practicilor digitale, practicilor de siguranță online, abordărilor inovatoare și creative ale pedagogiei, promovării dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice și promovării practicilor de învățare în colaborare în rândul personalului și elevilor.

,,Pentru al doilea an consecutiv, Școala Gimnazială "Virgil Mazilescu" Corabia se numără printre școlile premiate la Conferința Națională eTwinning. Perseverența, profesionalismul și inovația didactică au dus școala noastră din nou pe podiumul național. Felicitări cadrelor didactice implicate!ˮ, anunță unitatea de învățământ corăbiană.

Pe lista școlilor finalist la nivel național, ce vor fi premiate în cadrul Conferinței Naționale care va avea loc în București și publicate pe site-ul național, în perioada 17-19 ianuarie 2025, se află cinci unități de învățământ din județul Olt, implicate în două proiecte:

  • Be My Digital Pal  – Liceul Teoretic „Mihai Viteazul", Caracal
  • GENİUS 4 THE FUTURE– Școala Gimnazială Nr. 2, Caracal; Școala Gimnazială "Mihai Eminescu", structura Școala Gimnazială "Dumitru Buzdun", Corabia; Școala Gimnazială „Virgil Mazilescu", Corabia; Grădinița cu Program Prelungit Nr. 7, Slatina.

În cadrul competiției 2024 au fost înscrise 178 de proiecte, după verificarea eligibilității au fost trimise spre evaluare 147 de proiecte. Evaluarea a fost realizată de echipe evaluatori externi ANPCDEFP/Centrului Național eTwinning România, fiecare aplicație beneficiind de 2 evaluări independente. Sunt premiați partenerii de proiect care au primit certificatul național de calitate.

eTwinning este un proiect cofinanțat de Comisia Europeană care facilitează cadrelor didactice crearea de proiecte de colaborare interşcolară pentru elevi, utilizând platforma europeană ESEP. Cadrele didactice pot elabora proiecte educaţionale în colaborare cu colegii lor, prin intermediul cărora să vizeze obiective de formare şi de dezvoltare a competenţelor elevilor în diverse domenii. European School Education Platform este o comunitate a şcolilor din Europa, reunind peste 654.000 de cadre didactice din peste 205.000 de şcoli.

Școlile eTwinning:

  • Sunt recunoscut la nivel european drept modele pentru comunitatea eTwinning și formează o rețea de școli de elită, care va contura direcția de dezvoltare a acțiunii. Toate Școlile eTwinning primesc Trusa de Școală eTwinning, care cuprinde o plachetă și un drapel.
  • Au o vizibilitate sporită la nivel european și sunt încurajate să folosească Certificatul de Școală eTwinning în materiale informative și promoționale.
  • Sunt încurajate să participe la programe de dezvoltare profesională dedicate lor.
  • Fac parte dintr-un grup eTwinning special, în care pot face schimb de bune practici, pot colabora și pot frecventa evenimente online exclusiviste.


de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list