Inundațiile din 2014 au avut loc în zilele de Paște și nu au avut loc datorită viiturii pe Dunăre

Inundațiile dramatice din 2014, în Olt, au avut loc în aprilie, în zilele de Paște. Este sărbătoarea pe care nu o voi uita niciodată, pe care am petrecut-o printre oameni îngroziți, cu casele pline de apă, cu munca distrusă de viituri. Viiturile nu au fost, atunci, pe Dunăre, ci pe râurile interioare, Vedea fiind cel mai agresiv.

Lupta politică pentru principală funcție în stat se duce cu manipujlări ordinare. Miile de hectare de terenuri inundate în 2014, cu pagube materiale importante, mii de păsări și animale moarte, au fost în Olt în zilele de Paște, adică în luna aprilie și nu în mai, când Ponta, la solicitarea autorităților din domeniu-Apele Române și Hidroelectrica, a decis să gestioneze debitul Dunării prin barajul de la Porțile de Fier cu scopul de a împiedica un dezastru la Belgrad și în mult localități din țara vecină.

Imaginile de la ședința de Guvern din 10 mai 2014,, apărute în spațiu public, demonstrează fără niciun fel de tăgadă că gestul fostul premier de a gestiona debitul Dunării prin deschiderea debitului a fost în mai și a fost unul corect. În plus, decizia de la acel moment a fost discutată în Guvern și nu a fost luată exclusiv de Ponta.

Inundațiile dramatice din Olt au avut loc în zilele de Paște în 2014. Îmi amintesc perfect acea sărbătoare. Am filmat atunci, în zi de mare sărbătoare, colacii oamenilor plutind prin case, păsări moarte, animale care nu au mai putut fi salvate, dar și situația de după când a existat un mare risc de izbucnirea unor epidemii.

Din datele trimise de acea vreme de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și centralizate de ISU Olt, cea mai afectată localitate este Icoana. Râul Vedea a ieşit din matcă şi a inundat acolo 113 anexe gospodărești. Sub ape sunt si 152 de hectare de teren arabil, 77 de hectare de pășuni precum şi un drum comunal.

În orașul Potcoava, apele pârâului Plapcea au navalit peste 45 de curți și grădini, 15 anexe gospodărești, 10 hectare de teren arabil și cinci hectare de pășuni.

Şi comuna Şerbăneşti a fost foarte afectată de apele revărsate. Pârâul Dorofei și afluenții acestuia au inundat 113 gospodării,800 de hectare de teren arabil iar apa din 95 de fantani nu mai este potabila acolo.

Mi-am amintit despre cele trăite în zilele de Paște în 2014 ducă ce un coleg din presa centrală acuza presa locală că nu-și amintește, din interes, cele întâmplate atunci și nu vorbesc despre cele întâmplate atunci pentru a face jocul Puterii.

Eu îmi amintesc drama oamenilor, dar totul s-a întâmplat înainte de decizia lui Ponta, iar foștii săi colegi, culmea, manipulează oamenii… la îndemnul lui Ciolacu care și-l dorește pe Crin Antonescu în Turul II și astfel să rămână premier.

Dacă oamenii îl vor vota sau nu pe fostul premier Victor Ponta, dacă el va ajunge sau nu în turul Ii are mai puțină importanță. Important este că Marcel Ciolacu, care pare să fi luat PSD-ul pe persoană proprie, a adus partidul sub nivelul MĂRI prin deciziile impuse. Iar guvernarea asigurată sub conducerea lui nu poate fi comparată cu cea a lui Victor Ponta, cu toate păcatele lui.

Sper ca după aceste alegeri, social-democrații să scape de acest președinte nociv pentru partid.



de pe realitateaoltului.ro
Sent via IFTTT

No comments

Random Posts

3/random/post-list